Амерички тужилац: Трамп и његов изборни штаб нису били у завери са Русијом, али се она мешала

ВИЛИЈАМ БАР ПРЕДСТАВИО ЈАВНОСТИ РЕДИГОВАНУ ВЕРЗИЈУ „МИЛЕРОВОГ ИЗВЕШТАЈА“

* „У извештају специјалног тужиоца се указује да је руска влада покушавала да се умеша у наше изборе. Захваљујући извештају специјалног тужиоца, сада знамо да са руским агентима, који су на том плану деловали, нису сарађивали ни председник Трамп ни његов изборни штаб. Да са њима свесно није сарађивао ни један једини Американац. Свим Американцима треба да буде драго што се показало да ствари овако стоје“

* ФАКТИ: ешко је рећи да ли су ови смешнији или лицемернији. Војно уништили Авганистан, Ирак и Либију, покушали Сирију, а сада покушавају и Венецуелу, а жале се да им се неко у нешто мешао преко интернета! Србију разарали 78 дана, држе злочинце на власти у Приштини, извели државни преврат у Македонији и претворили је у Северну Македонију – и још се на нешто жале. Баш амерички!

________________________________________________________________________

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе постају смешна земља само што се већина у свету не усуђује да им се смеје.

         Они који су у Вашингтону били главни од 11. септембра 2001-ве прво су – безмало пуне две године – покушавали да докажу да је Доналда Трампа довела на власт Русија, да без тајног дила са Москвом не би успео да победи Хилари Клинтон. Чак су – да бги то доказали – поставили специјалног тужиоца (Роберта Милера) који је превртао и небо и земљу да докаже да је Трамп „агент Кремља“.  И, кад то није успео – окренули су плочу.

         Сад тврде да се Русија мешала у америчке председничке изборе 2016-те, али да у томе ни на који начин нису учествовали ни сам Трамп, ни његов изборни штаб. А нити је било ко од грађана САД био у „завери са Русијом“.

         Са оваким саопштењем је иступио амерички државни тужилац Вилијам Бар, који је истовремено и министар правде. Његов наступ био је посвећен објављивању потпуне, додуше редиговане верзије „Милеровог извештаја“.

         Бар је чак и тврдњу да се Русија мешала без Трампа и његових ублажио. Овако:

         „У извештају специјалног тужиоца се указује да је руска влада покушавала да се умеша у наше изборе. Захваљујући извештају специјалног тужиоца, сада знамо да са руским агентима, који су на том плану деловали, нису сарађивали ни председник Трамп ни његов изборни штаб. Да са њима свесно није сарађивао ни један једини Американац. Свим Американцима треба да буде драго што се показало да ствари овако стоје“.

         По баровим речима, Милер је установио да је Русија преко Агенције за интернет истраге покушавала да међу америчким бирачима изазове разногласја. Преко дезинформација и `операција` по социјалним мрежама. И преко сарадника руске војне обавештајне службе који су изврше упад у компјутерски систем изборног штаба Клинтонове и да из њега украду документа.

         Бар није прецизирао како су се завршили ови `покушаји`, али је поновио да ни са једним ни са другим нема везе ни један Американац.

         Открио је да је Милер знао да је Трамп био бесан због истраге  јер је процењивао да подрива његову председничку власт.

         Бар је открио да није против да Милер поводом своје истраге и извештаја наступи пред надлежним комитетима конгреса САД.

         На крају је обећао да ће овлашћена група конгресмена из обе водеће партије имати прилику да проучи и нередиговану верзију милеровог извештаја.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари