Конгрес САД добио скандал-мајстора – муслиманку Илхан Омар којој је мало био удар на „јеврејски лоби“

ОЦЕНИЛА ДА СУ АМЕРИКАНЦИ ПОЧЕЛИ ДА ГУБЕ ГРАЂАНСКА ПРАВА ЈЕР СУ 11/9 „НЕКИ ЉУДИ НЕШТО УРАДИЛИ“

* Одмах оптужена за „антиамеричке погледе“ и да „гаји симпатије према исламистима“. Експерт за сајбер-безбедност Чад Лодер открио је у интернету хиљаде претњи Омар у којима су се помињали „метак“ и „вашање“

* Демократе су натерале `своју Омар` да се извини за речено о „јеврејском лобију“ и 11/9, а Представнички дом је изгласао две резолуције тим поводом. Али, без помињања њеног имена. Доналд Трамп је то искористио да објави: „Демократе су постале антиизраелска партија. Антијеврејска партија“

______________________________________________________________________

         АМЕРИКАНЦИ су добили свог скандал-мајстора који многима у Вашингтону већ „запржава чорбу“.

         Зове се Илхан Омар и члан је Представничког дома, доњег дома Конгреса САД. А још је и чланица Демократске партије.

          Омар, која се родила у породици муслимана усељеника из Сомалије, недавно је изјавила да у САД постоји „моћни јеврејски лоби који фактички купује подршку САД Израелу“, односно – да многи амерички политичари и функционери од подршке Изралеу имају материјалну корист. А управо је бацила нову „бомбу“ поводом 11. септембра 2001-ве.

         И, већ се поставило питање: због чега смишљено туче у америчке `слабе тачке` и шта иза тога стоји?

         Наступила је у Савету за америчко-исламске односе (CAIR) и упрла прстом у исламофобију у САД. У том контексту је изговорила:

          „CAIR је формиран након 9/11 зато што су неки људи урадили нешто, а сви смо ми почели да губимо део својих грађанских права. Отада се однос прем,а муслиманима оштро погоршао“.

         Омар је одмах осумњичена да „багателише трагедију која је однела 2977 живота“. А и да има „антиамеричке погледе“ и да „гаји симпатије према исламистима“.        

         Можда би повика трајала само два-три дана да се није умешао Доналд Трамп.

         Он је на своју страницу на Твитеру поставио монтирани видео у којем се кадрови авиона који ударају у њујоршке куле-близнакиње смењују речима Омар да су `неки људи нешто урадили` (some people did something).

         Уследиле су отворене претње. Полиција је чак ухапсила мушкарца који је запретио да ће јој „метком просвирати лобању“.

         Експерт за сајбер-безбедност Чад Лодер открио је у интернету хиљаде претњи Омар у којима су се помињали „метак“ и „вашање“.        

         То је навело спикера представничког дома Ненси Пелоси да затражи да полиција чува Омар и њену породицу.

         Друге демократе су искористиле прилику да почну нову хајку на шефа државе. За оптужбе да се бави подстрекавањем на насиље и распаљивање мржње.

         Неки су од Трампа тражили и да уклони свој видео, али је он то одлучно одбио. Изјавио је да се Омар односи без дужног поштовања према САД и Израелу и да се понаша „крајње непатриотски“.

         Демократе су натерале Омар да се извини за речено о „јеврејском лобију“ и 11/9, а Представнички дом је изгласао две резолуције тим поводом. Али, без помињања њеног имена.

         Трамп је то искористио да објави:

         „Демократе су постале антиизраелска партија. Антијеврејска партија“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари