Избори за Европарламент су само озбиљније истраживање јавног мњења, али су сахранили Шолца и Макрона

ЕВРОПСКИ ПОЛИТИЧАРИ ПАДАЈУ ЈЕР СЛЕПО ИЗВРШАВАЈУ КОМАНДЕ ИЗ ВАШИНГТОНА

Емануел Макрон и Олаф Шолц - како су само срећни

* Председник Савета Федерације Русије Валентина МАТВИЈЕНКО: То што су шефови највећих држава Старог континента — Емануел Макрон и Олаф Шолц — заједно са својим партијама - доживели озбиљан пораз, само је још једна потврда да су неодрживи и као национални и као европски политичари

* За бриселске функционере Европарламент није ништа друго доли имитација законодавне власти лишене сваке законодавне иницијативе јер служи искључиво копирању одлука Европске комисије

____________________________________________________________

          ОДРЖАНИ су избори за Европарламент. Сензација није било — однос снага у структури овог млитавог органа готово да се није ни променио. Међутим, постоји једно «али».

          Велике партије водећих европских држава и њихови такозвани лидери добили су, како се у Русији каже, «по њушци».

          Доживеле су пад и изгубиле на популарности.

          Говоримо и пишемо онако како јесте.

          «То што су на општеевропским парламентарним изборима шефови највећих држава Старог континента — Макрон и Шолц — заједно са својим партијама доживели озбиљан пораз, само је још једна потврда да су они неодрживи и као национални и као европски политичари» — изјавила је председник Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко.

          И додала: «У њиховом случају, то је заслужени резултат који проистиче из вишегодишњег игнорисања реалних захтева обичних људи и друштва».

          Матвијенко је истакла да је овај пораз знак тренда губљења поверења у те личности и пада њиховог реалног легитимитета због губитка везе са бирачима.

          «Европски политичари не могу да рачунају ни на шта јер слепо извршавају команде из Вашингтона и одустају од суверенитета» - резимирала је Матвијенко.

          Десна партија Национално окупљање победила је на изборима у Француској освојивши 32 посто гласова, два пута више од странке Емануела Макрона Препород.

          А у Немачкој је Социјал-демократска партија канцелара Шолца заузела треће место освојивши свега 14,4 посто гласова, што је више него сраман резултат.

          Све ово говори да је тзв. европска демократија потпуно неадекватна. Ипак, то много не брине бриселске функционере којима Европарламент није ништа друго доли имитација законодавне власти лишене сваке законодавне иницијативе јер служи искључиво копирању одлука Европске комисије. То је онај случај по коме су европски избори, у ствари, само мало озбиљније истраживање јавног мњења у свакој појединачној држави.

          А ово `истраживање` је сада показало да поменутим политичким лешевима и проституткама већ одавно није место у високој политици.

           Линк видео прилога: https://vk.com/video-99173315_456259151


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари