Помпео: Од 2017. смо увели санкције против више од 365 „мета“ у Русији

ОБЈАВИО: „САД ИМАЈУ НАМЕРУ ДА ПОДРЖАВАЈУ СВОЈЕ САВЕЗНИКЕ, А НЕ ДА ТЕТОШЕ РУСИЈУ“

* „Сједињене Државе развијају нафтну и гасну индустрију да би поткопале способност Русије да користи енергију као оружје. Модернизовали смо своје војне снаге и пуно уложили у њих и Русија већ зна да не може да се такмичи са америчком ватреном моћи“

* ФАКТИ: Овако је Барак Обама пред напуштање Беле куће ударао на Русију и – није постигао ништа. Само је оснажио спољнополитичке позиције Москве и додатно је зближио са Пекингом.  Са истим ефектима је обуздавају Помпео и Трамп које ће демократе већ 20. јануара политички архивирати...

_______________________________________________________

       МАЈК Помпео похвалио је одлазећу администрацију Доналда Трампа да је била оштрија према Русији од било које пре ње.

       Амерички државни секретар чак је са поносом навео:

       - Бела кућа је од 2017. године, под руководством Доналда Трампа, увела санкције против више од 365 „мета“ у Русији. Вашингтон је прогласио „Руски имперски покрет“ за терористичку организацију.

       Помпео је дугме „ресетовање односа“, које је Хилари Клинтон 2009. године представила руском министру иностраних послова Сергеју Лаврову,  назвао „глупошћу“ и додао:

       „САД намеравају да подрже своје пријатеље, а не да тетоше Москву“:   

       - Сједињене Државе развијају нафтну и гасну индустрију да би поткопале способност Русије да користи енергију као оружје. Модернизовали смо своје војне снаге и пуно уложили у њих и Русија већ зна да не може да се такмичи са америчком ватреном моћи“.

       Москва је Помпеове изјаве овог типа већ категорисала као „антируско бунцање“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари