Приштинска „Газета експрес“: Биће подигнуте оптужнице против Тачија и Весељија

НАВОДНО ЋЕ СЕ СУДИТИ И ДАУТУ – БРАТУ РАМУША ХАРАДИНАЈА

* ФАКТИ: Харадинаја су `опрали` у Хашком трибуналу. Тачија ће `опрати` у америчком суду за злочине ОВК. Нису га ни формирали да био прави суд

___________________________________________________________________________

           СПЕЦИЈАЛНИ суд за злочине ОВК подићи ће оптужнице против председника Косова Хашима Тачија и председника парламента Кадрија Весељија, пише приштинска "Газета експрес", позивајући се на неименованог званичника тог суда.

           Високи званичник Специјалног трибунала изјавио је за "Газету" да ће бити подигнуте прве оптужнице за убијање Албанаца послије сукоба на Косову, а да ће се међу оптуженима вероватно наћи и Тачи и Весељи.

           Суд је, како наводи "Газета" на свом веб-порталу, обезбедио многе сведоке и доказе на којима се ти наводи темеље.

           "Врло је вероватно да ће на основу доказа које је прикупила канцеларија специјалног тужиоца против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија, Даута Харадинаја, Самија Љуштакуа, Азема Сиље и других бивших команданата ОВК бити подигнута оптужница", навео је тај извор, пренeо је Танјуг.

           До сада је Специјално тужилаштво саслушало око 100 особа као осумњичене и сведоке, док планира да саслуша још 300 пре подношења првих оптужница, наводи приштински лист.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари