Тандем Турковић-Алкалај „испод жита“ намеће иницијативу пробошњачке НВО као захтев БиХ

УЗУРПАТОРИ СТАЛИ ИЗА „РАДНЕ ГРУПЕ ЗА БиХ“ КОЈА У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА ЛОБИРА ЗАБРАНУ НЕГИРАЊА ГЕНОЦИДА

* Саветница српског члана Председништва БиХ Ана ТРИШИЋ БАБИЋ: „Проблем је што стална мисија БиХ у Њујорку, коју предводи Свен Алкалај, а на основу инструкција министарке иностраних послова БиХ Бисере Турковић, представља ту иницијативу као захтев БиХ. А то, наравно, није тачно

* ФАКТИ: Хоће ли им препречити пут председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија? Хоће ли отворити проблем деловања министра (спољних послова) Бисере Турковић мимо Савета министара и Председништва БиХ? Хоће ли истовремено отворити још експлозивније питање „увођења санкција Русији“ мимо и Савета министара и Председништва БиХ? Ако неће или не сматра да не може – оба питања треба да покрену спрски члан Председништва БиХ и Народна скупштина Српске...

________________________________________________________

       МИНИСТАРКА иностраних послова Бисера Турковић и амбасадор БиХ у Њујорку Свен Алкалај отворено лобирају да Уједињене нације усвоје “резолуцију о геноциду у Сребреници” коју им је проследила невладина организација под називом “Радна група за БиХ” која окупља бошњачку дијаспору.

       Саветница српског члана Председништва БиХ Ана Тришић Бабић рекла је да је још крајем маја та НВО упутила у УН текст „резолуције“ којим се “осуђује геноцид у Сребреници”.

       - У овом случају је проблем што стална мисија БиХ у Њујорку, коју предводи Свен Алкалај, а на основу инструкција министарке иностраних послова БиХ Бисере Турковић, представља ту њихову иницијативу као захтев БиХ. То, наравно, није тачно - рекла је “Гласу Српске” Тришић Бабић.

       Због тога је, како је навела, и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик писао председнику Генералне скупштине УН Абдули Шахиду.

Зоран Тегелтија и Абдула Шахид

       - Додик је у писму навео, између осталог, да за то не постоји консензус у БиХ, да у вези с тим није разговарано, односно да је то лажно представљање. Поред тога, навео је и да Алкалај има кривичне пријаве због антиуставног понашања, те да сви ти наводи на којима инсистирају воде ка превирању. Једноставно је у писму навео да иза свег тог деловања не стоји БиХ - навела је Тришић Бабић.

       Према писању медија, група “Босанаца и Херцеговаца” и Американаца пореклом из БиХ под називом “Радна група за БиХ” затражила је од Генералне скупштине Уједињених нација да донесе резолуцију којом би се осудило негирање геноцида и других ратних злочина у БиХ.

       У том контексту “Радна група за БиХ” тражи да се донесе резолуција на 30. годишњицу почетка ратних злочина почињених у БиХ и отварања „бројних концентрационих логора“, којом би се забранило негирање геноцида и међународним судовима утврђених почињених других ратних злочина.

       https://www.glassrpske.com/cir/novosti/vijesti_dana/opasne-igre-alkalaja...

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари