Американци признали: Отровани полубрат „севернокорејског диктатора“ био шпијун ЦИА

ТВРДЕ ДА ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО РАДИО И ЗА КИНЕСКУ И ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ НИЗА ДРУГИХ ДРЖАВА

Ким Џонг Нам неколико минута након тровања

* Ким Џонг Нам је средином фебруара 2017. био отрован на аеродрому Куала Лумпура, а утицајни лист америчког крупног капитала The Wall Street Journal сада открива: „Постојала је веза између мистер Нама и ЦИА. Он је из Макаоа, где је последњих година живео, стигао у Малезију у фебруару 2017-те да би се сретао са својим контактменом из ЦИА“

____________________________________________________________

         ЗАПАДНА пропаганда последњих дана тврди да севернокорејски лидер Ким Џонг Ун противнике свог режима препушта – пиранама.

         Приписаше му „пиране“ јер то баш зверски звучи иако би их морао увести да би их користио за тако нешто.

         А сећате ли се како се са Запада 2017-те тврдило да је „севернокорејски диктатор“ у аеродрому Куала Лумпура ликвидирао сопственог полубрата Ким Џонг Нама? Душу од човека чија је једина кривица била у томе шрто није могао да тиранију своје породице, па је напустио земљу...

         Ту `арију` је сложно певао цео западни медијски хор, а сада утицајни амерички лист The Wall Street Journal – лист крупног капитала – објављује да је Нам био „информатор ЦИА“!

Оптужене - Вијетнамка и Индонежанка - ништа не признају

         Чак наводи да се Нам уочи смрти „неколико пута сретао са оперативцима ЦИА“:

         „Постојала је веза између мистер Нама и ЦИА. Он је из Макаоа, где је последњих година живео, стигао у Малезију у фебруару 2017-те да би се срео са својим контактменом из ЦИА“.

         Исти лист прецизира и да се Нам више дана на острву Лангкави виђао  са „мушкарцем корејско-америчког порекла“.

         Још наводи да је Нам „могао имати контакте и са обавештајним службама Кине и низа других земаља“.

         Ако се све ово има увиду, јасно је да је да могло бити више заинтересованих за ликвидацију Нама, па и за то да она буде приписана његовом млађем (полу)брату.

         А с обзиром на то да је радио за ЦИА у време када је ЦИА  радила о глави Ким Џонг Уну – и могућност да је био убијен по његовој наредби мора се сагледавати у сасвим другом светлу.

         Нам је убијен средином фебруара 2017-те. Тврди се да му је био подметнут јак отров који парализује нервни систем.

         За његову смрт су оптужене 25-годишња Индонежанка и три године старија Вијетнамка, а обе упорно поричу све што им се припидује.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари