Нестечук: У случају нуклеарног напада – Русија би имала више десетина минута за контраудар

ОРУЖАНЕ СНАГЕ РФ ИМАЋЕ ДО 2024. ЈОШ ТРИ ВЕЛИКЕ РАДАРСКЕ СТАНИЦЕ ТА ОТКРИВАЊЕ РАКЕТНИХ НАПАДА

Генерал Анатолиј Нестечук

* Начелник штаба 15-те армије Ваздушно-космичких снага РФ Анатолиј НЕСТЕЧУК: „Не би се радило о минутима. Ни о десетак минута, већ о више десетина минута“

____________________________________________________

        УКОЛИКО би дошло до нуклеарног напада на Русију, наше руководство би – од момента када систем упозоравања сигнализира да је напад почео – имало неколико десетина минута за доношење одлуке о сусретном нуклеарном удару – изјавио је начелник штаба 15-те армије Ваздушно-космичких снага РФ Анатолиј Нестечук.

        Додатно је објаснио: „Време које би ракетама нападача било потребно да стигну до циљева на територији Русије – било би различито, у зависности од тачке лансирања и правца из којег би стизале. Наравно, и од брзине самих ракета. Све то би тражило веома озбиљну и моћну вољу да доношење брзих одлука“.

        Нестечук је прецизирао колико би времена реално имали они који би у морали да име Русије доносе „брзе одлуке“:

        „Не би се радило о минутима. Ни о десетак минута, већ о више десетина минута“.

        Према речима Нестечука, Русија ће 2021-ве добити велику радарску станицу за откривање ракетних лансирања и напада (Воркута), 2022-ге још једну (Олењегорск), а 2024-те трећу (Севастопољ).

        Владимир Путин је потврдио да његова земља неће одустати од своје доктрине која подразумева да ће употребнити нуклеарно оружје само ако сама буде нападнута. Па додао:

        „Остајемо само при узвратном удару. Јер, шта ће нам свет у којем не буде ни овакве Русије“.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари