Генерални директор „Трепче“: Косовска Влада би да задржи 80 одсто бесправних акција

ЈОВАН ДИМКИЋ: БЕСПРАВАН ЈЕ СТАТУТ КОЈИ БИ ДА НАМ НАМЕТНЕ СКУПШТИНА КОСОВА

Јован Димкић

* ДИМКИЋ: „Нећемо прихватити споровођење  закона који спремају. Ми не мислимо да треба да препустимо управљање нашим делом Трепче неком другом, који је преко ноћи прогласио да је власник 80, или 90, или 100 одсто акција

__________________________________________________________________________________

          ГЕНЕРАЛНИ директор "Трепче" Јован Димкић изјавио је данас да неће прихватити Статут тог акционарског друштва који је усвојила Скупштина Косова, а који је оценио као бесправан.

          Димкић је казао да је план и аспирација косовске Владе да задржи 80 одсто "бесправних акција у своју корист".

          Димкић је казао да је Закон Косова о Трепчи 2016. године Србија прогласила правно ништавним и да га неће спроводити.

          "Нећемо прихватити споровођење тог закона. Ми не мислимо да треба да препустимо управљање нашим делом Трепче неком другом, који је преко ноћи прогласио да је власник 80, или 90, или 100 одсто акција", рекао је Димкић.

          Он је појаснио да је реч о одлуци Приштине да укине и формира нову компанију, промени организациону структуру и начин управљања компанијом и да уништи модел по коме функционише "Трепча север".

          "Ми смо створили финансијски одрживу производњу, плаћамо све обавезе према радницима и према добављачима, као и обавезе према косовском буџету", рекао је Димкић.

          Према његовим речима, информације о вредности Трепче од 80 милијарди долара нису истините, вредност је 10 пута мања, а "надувава" се у медијима из политичких разлога.

           Скупштина Косова рано јутрос усвојила је одлуку о формирању ад хок комисије за израду Закона о руковођењу Акционарским друштвом "Трепча".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари