Вучић: Знам шта је пред нама, знам да ме нисте бирали да бисте слушали само оно што волите

У ГЛАВНОМ ГРАДУ – ИСПРЕД НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ - ДО 150.000 ЉУДИ НА СКУПУ „БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“

* Ана БРНАБИЋ: На истом месту су се прошле суботе окупили они који желе да деле, они од којих ср нису чули програм ни визија већ само увреде и претње... Њима је једини план то што су против Александра Вучића, ми нисмо као они, ми не мрзимо никога

* Ивица ДАЧИЋ: Овај скуп није порука за опозицију у Србији, већ за све у свету и окружењу. Не помишљате да Србију можете да уцењујете, не помишљајте да можда којим случајем мислите да је Србија слаба и нејединствена па да зато вршите притисак да признамо Косово или да се укине Република Српска. Нема предаје, без обзира на притиске. Не играјте се ватром

* Милорад ДОДИК: Дошао сам да пренесем јасну подршку Србији и њеном руководству. Унутрашња снага и јединство су важни. Србија мора да да снагу нашем преговарачком тиму и председнику Вучићу када је реч о Косову

* Петер СИЈАРТО: Ви сте права, поносна, европска нација, што сте више пута доказали. Вашим приступањем, ЕУ ће бити јача и на томе ћемо годинама пред нама заједно радити са вама и председником Вучићем

* Александар ВУЧИЋ: Срби су бројчано мали народ, али довољно паметан, поносан да разуме изазове који су пред нама. Нећу вечерас да говорим само о ономе што људи воле да чују. Знам шта је пред нама, и знам да ме нисте бирали да бисте слушали само оно што волите, већ оно што је најтеже и што се мора урадити да би Србија живела, да би вама било боље и да би Србија имала будућност

_________________________________________________________________________

         ИСПРЕД зграде Дома Народне скупштине,  у 18.30 је извођењем химне званично је почео скуп председника Србије Александра Вучића „Будућност Србије”, а огромном броју окупљених из целе земље прва се обратила премијерка Ана Брнабић, преноси Танјуг.

         До почетка скупа са окупљеним су делили добре вибрације Бора Ђорђевић и његова „Рибља чорба”.

         На скупу су говорили: премијер Ана Брнабић, шеф дипломатије Ивица Дачић, лидер СНСД Милорад Додик, мин8истар спољних послова Мађарске Петер Сијарто и председник Србије Александар Вучић.

         Скупу је, како је изјавио начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић, било присутно између 140. 000 и 150. 000 људи.

          Брнабић: Србија неће да подржи претње,

         увреде, поделе, вешала и моторне тестере

         Прва је наступила Брнабић која је да су се на истом месту прошле суботе „окупили они који желе да деле” и да се од њих нису чули програм ни визија већ само увреде и претње“.

         „То није Србија”, рекла је Брнабић, која је највећи део говора посветила нападу на „део опозиције” окупљен у Савезу за Србију за који је рекла да га чине политичари који покушавају да се „рециклирају” и по сваку цену дођу на власт.

         Она је рекла да данашњи митинг треба да покаже да Србија није подељена земља, са подељеним друштвом већ „једна, јединствена”.

         „Србија неће да подржи претње, увреде, поделе, вешала и моторне тестере, поделе на ботове и сендвичаре, крезубе и такозвану грађанску елиту”, рекла је Брнабић.

         Брнабић је рекла да је актуелној власти приоритет напредак државе, али да тако није у централној општини у Београду, у Старом Граду, где је на власти опозиција, јер је њеном председнику најважније да „краде саобраћајне знаке”.

         „Они немају план, њима је важно само да дођу на власт, како тако, ми нисмо као они”, рекла је Брнабић, помињући Вука Јеремића, Драгана Ђиласа, Сергеја Трифуновића, Бошка Обрадовића.

         Према њеним речима, после таквих је „земља остала девастирана”, па су требале године да се опорави.

         „Њима је једини план то што су против Александра Вучића, ми нисмо као они, ми не мрзимо никог”, рекла је Брнабић.

          Дачић: Вучић опозицију штити

            од новог пораза и дебакла

         „ОВАЈ скуп показује да Александар Вучић ужива огромну подршку народа, да је Србија стабилна јака и сложна, да жели мир, компромис и помирење, али и да је јака и да штити свој народ и интересе. Такве Србије треба да се плаше само српски непријатељи.

         Овај скуп није порука за опозицију у Србији, већ за све у свету и окружењу.

         Не помишљате да Србију можете да уцењујете, не помишљајте да можда којим случајем мислите да је Србија слаба и нејединствена па да зато вршите притисак да признамо Косово или да се укине Република Српска. Нема предаје, без обзира на притиске. Не играјте се ватром.

         Опозиција у Србији нема никакве шансе, а то што Вучић још није расписао изборе доказ је само његове одговорности према држави и националним интересима.

         Он (Вучић) их (опозицију) штити сам од њиховог пораза и дебакла. Ево ја ћу да га замолим да престане да их штити.

         Додик: Српска у важним геостратешким питањима прати Србију

         Данас су у Републици Српској сви сигурни, јер вјерују у снагу и подршку Србије Српској.

         Данас овдје вама испоручујем наше јасно опредјељење и подршку Србији и њеном руководству.

         Хвала предсједнику Србије Александру Вучићу што ми је дао прилику да се обратим пред оволиким бројем људи.

         Хвала Србији што је јединствена, моћна, јака и окренута будућности, миру и слози.

         Хоћемо мир и стабилну Србију, Србију посвећену миру и стабилности региона, Србију будућности, која подржава и не оклијева да подржи подржи Републику Српску у ономе што јесте њена могућност и њено право, али јесте наше право да то очекујемо.

         Дошао сам да испоручим љубав коју Срби у Републици Српској имају за Србију, њено руководство, снагу, љубав која је увијек била ту и која понекад иде у забринутост за стање и снагу Србије.

         Српска жели да Србија увијек буде моћнија, снажија, јача и да је Србија гаранција стабилности и будућности Српске.

         Дошао сам овдје да свима кажем да ова данас Србија, наше окупљање и саборовање јесте одговор на сва питања која је било ко поставио у посљедње вријеме Србији, тражећи одговоре шта се дешава.

         Легитимно је бити против власти, али се не може бити против државе, а поготово против Србије, јер унутрашња снага и јединство сваке земље су важно да би била моћнија у регионалним и свјетским оквирима.

         Србија која је изложена отворенима питањима везаним за Косово, мора дати снагу нашем преговарачком тиму, да да додатну снагу предсједнику Србије Александру Вучићу, а не да ту снагу одузима.

         Вучића, када ових дана будем на састанку о Космету, неће питати шта се дешава у Србији, него ће морати да кажу - свака част за јединство и стабилност Србије.

         Српска није дозволила да БиХ призна Косово, она у том погледу прати политику Србије.

         Ми кажемо то јасно и гласно, као што кажемо јасно и гласно да нећемо у НАТО зато што су и нама у два наврата бацали бомбе, нећемо у НАТО зато што нећемо да граница буде на Дрини, нећемо да поновимо ситуацију од прије стотину година када је тако било.

         Српска је своју одлуку донијела да прати Србију и ништа нормалније нема него да Република Српска у важним геостратешким политикама прати Србију.

         Важно је да знамо да будућност Србије подразумијева мир, мир међу нама, али и са народима са којима дијелимо овај балкански простор, да све наше размирице и проблеме прошлости рјешавамо преговорима. Морамо да се научимо стрпљењу, које је неопходно, јер само се на тај начин можемо изборити за наше интересе.

         Србија, Срби у цјелини и ми у Републици Српској, веома јасно, за разлику од времена прије, можемо да кажемо свој став и да се до краја боримо за њега.

         Република Српска трајна категорија, то је држава у којој живе Срби.

         Данас је Србија земља и држава у коју смо загледани и то је наш примарни осјећај припадности и нашег идентитета.

         Захваљујем сеВучићу што је покренуо многе пројекте и што у свим општинама у Републици Српској данас постоји бар један од пројеката који се реализује и који ће на крају имати назив „Београд“, а најчешће „Србија“.

         Захваљујем се Вучићу и на заинтересованости да се гради моморијални центар Јасеновац. Рођен сам испод Козаре, недалеко од Јасеновца, гдје је побијено више од 500.000 Срба, а бивши комунистички режим није дозовољавао да се о томе прича.

         Претходна власт је, када сам долазио у Београд и молио да се на прави начин обиљежје Јасеновац и Градина, рекла да то можда није добро, да не желе да вријеђају Хрвате, а Вучић је то одмах подржао чим сам први пут разговарао са њим о томе.

         Нека живи Република Српска, нека живи Србија, и нека живи српска слога.

 

 

         Сијарто: Свима је јасно да

            је Србија све јача и јача

         СРБИ и Мађари данас су пријатељи, односи две земље никад нису били овако добри као данас.

         Поштовани господине председниче, драги српски пријатељи, добар дан вам желим. Дозволите да се захвалим Вучићу и СНС на позиву. Част је бити овде. До пре неколико година је било незамисливо да мађарски министар спољних послова буде гост у кампањи владајуће странке. То што данас стојим овде показује да све ствари можемо да решимо ако верујемо у то.    

         Српско-мађарски односи су не тако давно представљали тешко питање, а до промена је дошло захваљујући личним напорима.

         Садашњи председник Србије, премијер Мађарске, лидери Фидеса и СНС и Савез војвођанских Мађара - сви заједно су томе допринели. Хвала им за то.

         Време је да се препозна да је много више аргумената за сарадњу Србије и Мађарске, него против.              

         Јакој средњој Европи, потребна је снажна Србија.

         Свима је јасно да је Србија све јача и јача, а јача је и зато што они који је воде нису занемарили националне интересе.

         Због тога сам сигуран да ћемо, ми Мађари и Срби, бити у будућности способни за велика дела.

         Разлог за то види у томе што, каже, и једни и други делимо вредности, поносни смо на своју домовину, историју, веру, верско наслеђе, које смо спремни да одбранимо.

         Мађари веома цене председника Србије Александра Вучића, јер на заједницу војвођанских Мађара гледа као на извор енергије.  Србија обезбеђује више права мађарској националној заједници од свих суседа.

         Да је до нас, већ бисте постали чланица Европске уније.

         Неприхватљиво је да Србији држе лекције и тиме вештачки успоравају преговоре о придруживању.

         Ви сте права, поносна, европска нација, што сте више пута доказали. Вашим приступањем, ЕУ ће бити јача и на томе ћемо годинама пред нама заједно радити са вама и председником Вучићем.

         Живела Србија, живело пријатељство српског и мађарског народа.

           Вучић: И даље постоји шанса да

         велики „Фолксваген“ дође у Србију

         * Почело је да се разговара не само о Меморијалном центру у Јасеновцу, који ће Србија градити са РС, већ и о јединственом српском буквару, српској читанци за сву српску децу, да уче где год да уче и која год да им је земља матична

         ШЕСТ и по година борбе и рада за Србију вредело је за овакво вече.

          Нека се види колико људи има у Србији који поштују рад и марљивост.

         Знам да никада више нећу говорити пред оволиким бројем људи. Бескрајно вам хвала на овој подршци.

         Иако имамо безброј нерешених националних проблема, а један је највећи (КиМ) и безброј је притисака са којима се суочавамо - морамо да учимо од оних који успели и у најтежим временима да сачувају свој народ, себе и да и данас управљају светом и воде Европу.

         Немаци су 1702. основали Пруско царство, а данас је то нека друга држава.

         Немци су знали да, чувајући, учећи и бринући о Гетеу, Шилеру ... чувајући свој језик и писмо, своју културу, да остану јединствена нација и да поново постану снажни, моћни и најјачи у свету.

         Срби бројчано мали народ, али довољно паметан и поносан да разуме изазове који су пред нама.

         Нећу вечерас да говорим само о ономе што људи воле да чују.

         Знам шта је пред нама, и знам да ме нисте бирали да бисте слушали само оно што волите, већ оно што је најтеже и што се мора урадити да би Србија живела, да би вама било боље и да би Србија имала будућност.

         Почело је да се разговара не само о Меморијалном центру у Јасеновцу, који ће Србија градити са РС, већ и о јединственом српском буквару, српској читанци за сву српску децу, да уче где год да уче и која год да им је земља матична.

         Сви Срби у региону који су дошли у Београд показали су да, у ма колико држава да живимо и колико проблема да имамо, да јединство српског националног корпуса нико не може да уништи. Да не може ништа да нас раздвоји, јер припадамо истом народу и имамо исти језик и исту културу.

         Када се нешто лоше догађа у Београду, то једнако брине и Србе у Приједору и Пљевљима, без обзира на то што живе у другим државама, а и ми бринемо када се нешто Србима дешава у Шамцу или Херцег Новом.

         Србија поштује територијални интегритет сваке земље у региону и никог нисмо увредили или угрозили.

         Имамо право да се зовемо Србима, никога не угрожавајући и чувајући национални идентитет и да чувамо српски језик и да бранимо српско ћирилично писмо.

         Грађани који су дошли у толиком броју показали су вечерас колико поштује рад, труд и марљивост.

         Хвала, драги пријатељи, показали сте да дела цените много више од обећања, да поштујете оне који хоће пристојну Србију и модерну и успешну Србију, а да не поштујете оне који би Србији само да прете и да је руше. Вечерас, за разлику од свих других, о онима који су политички противници нећу рећи ниједну реч, већ о нашој Србији и будућности ћу говорити.

         И даље постоји шанса да Фолксваген изгради фабрику у Србији.

         Данас сам добио важно писмо од људи из Фолксватгена. Хоћу да кажем да је Србија и даље у игри и даље се такмичимо и даље се боримо. Мале су шансе да велики Фолксваген дође у Србију, јер је конкуренција јака, будући да су неке земље и чланице ЕУ, али смо и даље у игри.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари