Вукадиновић и Чичак: Уједињене нације неће 2020. добити Приштину као нову чланицу

ЦЕНТАР ВУКА ЈЕРЕМИЋА ОРГАНИЗОВАО ДИСКУСИЈУ „ШТА СЕ ОЧЕКУЈЕ НА БАЛКАНУ“

           ПРЕДСЕДНИК Народне странке и Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић изјавио је да је у Србији на власти "шизофрен конгломерат" који чине људи од премијерке Ане Брнабић до Мише Вацића и Војислава Шешеља.

           Екстремна популистичка десница је у Србији победила 2012. године. Она је после тога огрнула и либерално рухо, између осталих руха које је огрнула", рекао је Јеремић у дискусији "Шта се очекује на Балкану", саопштио је ЦИРСД који је и организатор тог скупа.

           У дискусији коју је водио Јеремић учествовали су и народни посланик и уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић и члан Охридске групе Зоран Чичак.

           Јеремић је саговорнике питао зашто велике силе, које нису у најбољим односима, по питању Србије исказују висок степен толеранције према актуелној власти у Србији, упитавши Вукадиновића зашто Русија подржава председника Србије и СНС-а Александра Вучића, а Чичка зашто га Запад подржава.

           Вукадиновић и Чичак су се сложили да утисак о подршци Русије и Запада Вучићу заправо резултат режимске пропаганде у Србији и да се таква слика креира у Београду за домаћу јавност, пренео је ЦИРСД.

           Вукадиновић и Чичак су одречно одговорили на Јеремићево питање да ли ће Уједињене нације 2020. године добити Приштину као нову чланицу и да ли ће Србија 2029. године постати чланица ЕУ.

           Вукадиновић је додао да је могуће да ће Србија пре постати чланица НАТО него ЕУ, јер се Северноатлантска алијанса у региону показала као "више робустан играч од ЕУ".

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари