Вулин: Полиција утврђује ко је прислушкивао Александра Вучића

ЗАТРАЖИО ОД ИЗЕТБЕГОВИЋА ДА КАЖЕ: КО ЈЕ ПОКУШАО ДА У СРЕБРЕНИЦИ УБИЈЕ ВУЧИЋА

* Министар унутрашњих послова нагласио да  Србија неће дозволити гашење Републике Српске и њен губитак

* „У многим међународним круговима постоји потреба да се изврши ревизија резултата Првог и Другог светског рата и да она треба да буде завршена поразом Срба и смањењем територије и политичког простора на коме живе. Дејтонски споразум је то зауставио. Сада се покушава са његовим укидањем да бисмо дошли до тога да Србија буде слаба

_______________________________________________________

        МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је данас да ће полиција сазнати ко је прислушкивао  Александра Вучића.

       Вулин је, пошто је Вучић недавно рекао да је био прислушкиван и да је то директан покушај државног удара, казао да је то председник рекао зато што је дошао до одређених сазнања.

       "Надлежне службе се баве случајем, доћи ћемо до истине, а правосудни органи ће одрадити своје. На нама је да потврдимо да се то више не деси. Рано је да причамо о томе шта је био циљ прислушкивања председника, али сигурно да није било речи о доброј намери", казао је Вулин за Прву тв.

Уместо што Изетбеговић помиње милијарде...“

       Председник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић треба да каже ко је покушао да убије председника Србије Александра Вучића у Сребреници, уместо што тражи извињење и милијарде од Србије, сматра министар унутрашњих послова Александар Вулин.

       "Пре него што Бакир Изетбеговић помене име Србије или председника Вучића најбоље би било да нам прво каже ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници, када планира да се извини за тај покушај убиства и да нам саопшти ко су починиоци", рекао је Вулин.

       Он је приметио да линчовање, покушај убиства Вучића, тада премијера Србије, никада није чак ни осуђено, није ни безбедносно проверено, нити је нека служба дала неки закључак.

       Вулин је за ТВ Прва упитао где је Изетбеговић, као домаћин, био у тренутку линчовања Вучића, тада премијера Србије, у Сребреници?

       Коментаришући Изетбеговићеву изјаву да Србија и Хрватска треба да плате милијарде КМ, као и да треба да се извине БиХ, Вулин је рекао да не зна да ли је Изетбеговић то сам смислио или му је неко помогао.

       "Дало би се разговарати и те како о томе ко је одговоран за почетак грађанског рата у БиХ. Ако ме сећање не вара, рат је почео тако што је убијен српски сват", рекао је Вулин.

       Осврнувши се на изјаве о неопходности ревизије Дејтонског споразума, Вулин је истакао да је за очување мира у БиХ потребно очување споразума који је тај мир донeо и сачувао га све ове године.

       Вулин је истакао да Србија неће дозволити гашење Републике Српске и њен губитак, јер воља народа не може бити промењена ни у једној престоници у свету, већ само у Бањалуци која, како је навео, воли своју Републику Српску.

       "Прва реченица: 'Дејтон је донео мир' треба да буде довољна и упозоравајућа шта не сме да се дира", поручио је Вулин.

       Он је навео да у многим међународним круговима постоји потреба да се изврши ревизија резултата Првог и Другог светског рата и да она треба да буде завршена поразом Срба и смањењем територије и политичког простора на коме живе.

       "Дејтонски споразум је то зауставио. Сада се покушава са његовим укидањем да бисмо дошли до тога да Србија буде слаба", рекао је Вулин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари