Андреа Лекић опет најбоља

Победа рукометашица Србије против Португала 32:21

ПОРТО,  (ФоНет) - У другом колу квалификација за првенство Европе, женска рукометна репрезентација Србије победила је у Порту селекцију Португала резултатом 32:21 (15:12) и тако стигла надомак пласмана на завршни турнир, који ће наредне године бити одржан у Холандији.

После доста изједначеног првог полувремена, најбоље рукометашице Србије у других пола сата потпуно су надигале противнички тим и заслужено стигле до друге победе у квалификацијама.

Селекција Србије од почетка је била у вођству, а утакмица је "преломљена" средином другог полувемена, када је у 44. минуту Србија стекла предност од осам голова (24:16). Португалке су се тада предале и до краја сусрета наш тим је стигао до двоцифрене предности.

Као и у првом колу против Грчке, најефикаснија је у селекцији Србије била Андреа Лекић, која је постигла осам голова. Сања Дамљановић је постигла три гола мање, а у националном тиму успешно је дебитовала голман Јелена Живковић.

После другог кола, Србија и Румунија имају по четири бода, док су Португал и Грчка без бодова. На првенство Европе пласираће се две првопласиране екипе.

Португал: Переира, Алвеш 4, Агуаир 2, С. Андраде 1, Сабино 1, Лопез 6, Силва 1, А, Андраде 3, Кореира 1, Переира 2.

Србија: Крпеж 1, Поповић 2, Коперец 4, Лекић 8, Шевин 1, Матић, Дамљановић 5, Вучковић, Ерић 1, Тошовић, Рајовић 2, Поп Лазић 2, Огњеновић 4, Цвијић 2, Живковић, Нишавић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари