Додиков брат понудио оставку

ЕПИЛОГ ИНЦИДЕНТА ПОСЛЕ КОШАРКАШКЕ УТАКМИЦЕ ИГОКЕА-ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Горан Додик

  • Председник Игокее Горан Додик упутио извињење свима које је његово понашање повредило, уз образложење да је реаговао у афекту, јер је био испровоциран од мале групе локалних навијача
  • Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Београд Давор Ристовић: Понашање председника Игокее је за сваку осуду. Такав гест не приличи првом човеку озбиљног кошаркашког клуба који је ове сезоне у АБА лиги остварио изванредне резултате
  • Из отвореног писма навијача Звезде: Сви су видели ону срамоту и шамар који Горан Додик није ударио само нама, него целој јавности, свим љубитељима кошарке. Онакво бахаћење, показивање средњег прста, окретање стражњице је срамота над срамотама

        ПРЕДСЕДНИК Кошаркашког клуба Игокеа из Александровца Горан Додик понудио је Управном одбору клуба оставку на функцију због инцидента након утакмице са београдском Црвеном звездом.

       Додик је упутио извињење свима које је његово понашање повредило, уз образложење да је реаговао у афекту, јер је био испровоциран од мале групе локалних навијача.

       „Сви који ме познају знају да сам навијач Црвене звезде и према Делијама се никад не бих тако понео. Био сам испровоциран понашањем мале групе локалних навијача, који су и након наше победе наставили са омаловажавањем наше екипе“, наводи се у саопштењу.

       Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Београд Давор Ристовић осудио је данас понашање предсједника Игокее Горана Додика, који је после утакмице два клуба у 18. колу АБА лиге навијачима црвено-белих више пута показао средњи прст.

       У саопштењу на клупском сајту наводи се да се поступак председника клуба из Александровца „коси са свим начелима елементарне културе, као и да је бачена сенка на утакмицу тимова који у регионалном такмичењу претендују на највиши пласман“.

       „Понашање председника Игокее је за сваку осуду. Такав гест не приличи првом човеку озбиљног кошаркашког клуба који је ове сезоне у АБА лиги остварио изванредне резултате. Жао ми је што се све то догодило, а пре свега због наших навијача који су још једном показали своју верност“, рекао је Ристовић.

       „Испадом Горана Додика бачена је сенка на лепу кошаркашку представу и дерби који је у сваком смислу оправдао очекивања“, додао је директор клуба са Малог Калемегдана.

       Игокеа је у суботу победила Звезду са 80:77, а Ристовић је рекао да не жели да скрене тему са апсолутно заслужене победе Игокее и умањи тријумф екипе из Александровца. Он је додао да је београдски клуб уживао велико гостопримство домаћина.

       „То нису заслужили, јер је дерби протекао без икаквих проблема. Могу да разумем емоције и узбуђење после велике победе, али као што је председник Игокее у сопштењу пред утакмицу са нашим клубом рекао: 'У добру се не понеси, у злу се не порази'. Мислим да ту лекцију Горан Додик овог пута није савладао“, рекао је Ристовић.

       „Видео сам да је понудио оставку, што наводи на закључак да је свестан да је направио грешку. Саопштио је и да увреде нису биле упућене навијачима Звезде, што је мало контрадиткторно, јер који председник клуба би се на онакав начин обраћао својим навијачима у најуспешнијој сезони од оснивања клуба“, рекао је Ристовић и изразио наду да инцидент неће утицати на добре односе два клуба у будућности.

       Отворено писмо симпатизера Звезде са утакмице у Лакташима

Много буре изазвало је понашање председника Игокее Горана Додика после победе његовог клуба над Црвеном звездом у једном од највећих дербија АБА лиге ове сезоне.

       Додик је понудио оставку два дана касније, а симпатизери Црвене звезде који су присуствовали утакмици сматрају да је то недовољно.

       Факти преносе у целини њихово отворено писмо:

       „Поштовани, повод за обраћање су догађаји на суботњој утакмици у Лакташима између игокее и Црвене звезде.

       Не,није правописна грешка нити грешка у куцању. И у даљем тексту ће ова имена, као и имена челника игокее, бити написана малим словима. Не зато што желимо да умањимо победу домаћина, нити да омаловажавамо њихове играче, него из простог разлога што су својим понашањем пре и после утакмице, челници игокее то просто и заслужили. Да кренемо од почетка тј. прве ствари. Наиме, ми, навијачи Црвене звезде, смо од самог почетка били ускраћени за могућност куповине карата за овај меч. Не, нисмо се организовали. Нисмо чак ни припадници навијачке групе Делије.

       Ми смо навијачи Црвене звезде који свој клуб прате увек где год је то могуће. Због свега тога није било нити једног јединог разлога да карте не буду пуштене у слободну продају. Али, што би рекли у нашем народу, не лези враже, дотична „господа“ су се потрудила да нам на сваки могући начин ускрате могућност да купимо карте.

       Ишло се толико далеко да и приликом звања на телефон кк игокеа, дотична особа вам постави питања: „А за кога навијате?“ Наравно, уследио би одговор да су све карте распродате, а још увик нису ни угледале светлост дана. Ипак, захваљујући способности наше браће и пријатеља, успели смо да дођемо до улазница што сте, претпостављамо, могли и сами да видите (око 2/3 сале је навијало за Црвену звезду).

       У току саме утакмице нисмо направили нити један једини инцидент. Навијање је било и више него коректно. О свему томе могу да посведоче и редари и полиција која је била распоређена на северном делу трибине. Ни у једном тренутку нико од челника игокее није био прозиван нити вређан због проблема око карата. Али, након што се утакмица завршила, након туге после пораза (овим путем честитамо играчима игокее), уследио је шамар какав се само може десити од стране некога ко у себи нема ни трунке достојанства и културе.

       Сви сте видели, путем малих екрана или уживо, шта је урадио горан додик, председник кк игокее. Видели сте ону срамоту и шамар који није ударио само нама, него целој јавности, свим љубитељима кошарке. Онакво бахаћење, показивање средњег прста, окретање стражњице је срамота над срамотама.

       На нашој трибини су, поред нас одраслих, била и малолетна дјеца, школарци који су са својим родитељима или пријатељима дошли на утакмицу да бодре своју Црвену звезду. И шта су добила од дотичне особе? Добила су невиђени шамар. Видела су простаклук какав се скоро па и не памти на кошаркашким теренима од стране челника клубова.

       Зато, са поносом и достојанством, тражимо од АБА лиге и њених руководиоца да оштро казне кк игокеу и њеног председника. Тражимо јавно извињење. Тражимо да се достојанство врати на кошаркашке терене и ван њих.

       С поштовањем, (неорганизовани) навијачи КК Црвена звезда“

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари