Стигле медаље из Рија: Шампиони, хвала вам!

КЕСЛЕР: СВИ УРАДИЛИ ОДЛИЧАН ПОСАО, НАДАЛИ СМО СЕ ЈЕДНОЈ МЕДАЉИ, А НАПРАВИЛИ ЧУДО

Борислава Перић-Ранковић

        Хероји Србије и нови љубимци нације допутовали су у Београд.

        Стонотениска експедиција допутовала са Параолимпијских игара и наишла на емотиван дочек на београдском аеродрому.

        Успешни, златни представници наше земље на Параолимпијским играма (ПОИ) у Рију слетели су на Аеродром „Никола Тесла“ у ноћи између петка и суботе, а на дочеку су их обрадовали њихови најближи, као и панои са сопственим ликовима у природној величини.

        „Дивно је бити део параолимпијске породице. Хвала свима на дивном дочеку“, рекао је стонотенисер Митар Паликућа, који је историјског 12. септембра освојио бронзу, прву од четири медаље за Србију тог поподнева.

        То је уједно била и прва медаља наших представника на ПОИ, као и увод у злато, које је неколико сати касније сијало око врата стонотенисерке, шампионке Бориславе Перић-Ранковић.

        Уз њу, на тој истој церемонији, одличје је освојила и бронзана Нада Матић, а њих две су потом заједно освојиле и сребро у дублу.

        „Имам већу трему него када сам играла“, рекла је Матић.

        „Јако сам срећна и задовољна због подршке коју смо имали. Тешко је било шта рећи осим велико хвала“, додала је она.

        Селектор Златко Кеслер блиста од задовољства.

        „Сви су урадили одличан посао. Надали смо се једној медаљи, а направили смо право чудо. Борислава је победила најбоље на свету, Митар је прво играо фудбал, а сада у стоном тенису има европску, светску и олимпијску медаљу“, рекао је он.

        Након ове, феноменалне пристигле групе, ускоро очекујемо и долазак атлетичара, које предводе златни Жељко Димитријевић, сребрни Милош Митић и бронзани Немања Димитријевић.

        Иако редом сви параолимпијци после слетања у Београд изражавају захвалност за дочек, чини се да су они ти којима би требало захвалити за лепе вести, за моменте радости за Србију и за додатно буђење вере у снагу воље и победу спорта.

        Шампиони, хвала вама!

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари