Јанко за полуфинале против Лодре

Типсаревић у полуфиналу турнира у Марсеју победом против Ивана Љубичића - 6:4, 6:4

* Типсаревићев меч са Французом биће њихов четврти међусобни дуел, а претходна три припала су српском тенисеру

         МАРСЕЈ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у полуфинале турнира у Марсеју, пошто је у четвртфиналу савладао Хрвата Ивана Љубичића у два сета - 6:4, 6:4.

         За улазак у финале Типсаревић ће сутра играти против 50. тенисера света и дубл партнера Ненада Зимоњића, Француза Микаела Лодре. Биће то њихов четврти међусобни дуел, а претходна три припала су Типсаревићу.

         Меч против Љубичића српски тенисер је добио тако што је у оба сета напавио по један брејк, али је доћи до њих био прави подвиг, јер је Хрват сервирао изванредно и имао 15 ас удараца.

         У првом сету Типсаревић је брејк направио већ у првом гему, једином у том делу игре који је Љубичић одсервирао лоше. У наставку је српски тенисер успео да сачува предност, највише захваљући чињеници да је имао проценат првог сервиса од чак 81 одсто, па Љубичић није имао ниједну прилику да врати брејк.

         Други сет такође је протекао у знаку изванредних сервиса обојице тенисера, а Типаревић је успео да направи брејк у  једином гему у којем Љубичића није служио први сервис, а направио је и две двоструке сервис грешке.

         Испоставило се да је деветом играчу света то било довољно да забележи победу која га је одвела у полуфинале, где ће бити велики фаворит против Лодре.

         У другом полуфиналу састаће се Аргентинац Хуан Мартин дел Потро и Француз Жо Вилфред Цонга.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари