Новак о Риму: Јасно је да много боље играм!

ПОЛУФИНАЛЕ СА НАДАЛОМ НА ФОРО ИТАЛИКУ НАЈБОЉИ ДОКАЗ ДА ЈЕ ЂОКОВИЋЕВА КРИЗА ПРОШЛОСТ

        Побеђен, али не и поражен. У таквом расположењу ће се Новак Ђоковић из Рима преселити у Париз. Изгубио је полуфинале на Форо Италику, али вратио наду за Ролан Гарос.

        - Ствари се у животу могу преокренути за један дан - објаснио је после пораза од Рафаела Надала са 7:6 (7:4), 6:3.

        - Много пута сам то доживео, и у животу и у каријери. Један меч, један турнир могу све окренути на ову или ону страну. Све зависи од тога како се ви односите према ситуацији, како је прихватате. Како искористите позитивне или негативне последице и искористите их у своју корист у будућности.

        Ноле нема никакву дилему какве ће последице имати његови мечеви у Риму - прво полуфинале у овој години, неколико сјајних партија…

        - Заиста не видим много негативности у свему што се овде дешавало. То ћу и искористити у мојим тренинзима у Паризу у наредним данима. А онда, наравно и на Ролан Гаросу, где је успех свачији циљ у овом тренутку. После неколико сјајних партија у Риму, веома сам задовољан и надам се да ћу тај успон наставити у Паризу.

        Иако је изгубио од Надала, Ђоковић је задовољан утиском који је оставио.

        - Стварно сам се надао да ћу са њим моћи да играм неизвестан меч и то се догодило. Добро сам играо последњих дана и успео сам такву игру да пренесем у наш меч. Желео сам да добро почнем. Рафа је први узео брејк, али сам га ја вратио. Први сет је био веома дуг, веома неизвестан. Неки поени су били фантастични, публика је била невероватна. Заиста су ми недостајали овакви тренуци, нисам их дуго имао.

        Ноле каже да је полуфинале могло и другачије да се заврши.

        - Није била велика разлика између нас, што је за мене одлична вест. Рафа је најбољи тенисер свих времена који је играо на шљаци, притом у одличној је форми. Зато сам задовољан јер је ниво игре био веома висок, чак сам могао и ја да добијем тај-брејк. У другом сету је било теже, нарочито када је он направио брејк.

        Није тешко закључити на основу Ђоковићевих речи да је уверен да је криза прошла.

        - Нисам очекивао да ће ми бити потребно толико времена да се вратим у победничку форму, али и то је била лекција коју сам морао да научим. Десило се супротно, било ми је много тешко, али када упоредим моје садашње мечеве са оним од пре два-три месеца, јасно је да много боље играм.

Бекер: Сада је све како треба!

        Борис Бекер, бивши Новаков тренер, уверен је да су испред Србина бољи дани.

        - Више није повређен, а није играо шест или седам месеци. Потребно је време да се после такве паузе врати у форму. Друго, са њим је опет његов тим, Вајда је његов а и мој пријатељ и желим им све најбоље. Ако буде дисциплинован и стрпљив, вратиће се на некадашњи ниво.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари