Вучић до 17. октобра потпуно препушта правосуђе Тачијевом Косову

ЗАМКА ПЕРФЕКТНО ФУНКЦИОНИШЕ: ХОЋЕШ „ЕВРОПСКУ ПЕРСПЕКТИВУ“ - ТЕРАЈ ДАЉЕ СА ТАЧИЈЕМ

  • Федерика Могерини разговарала са Александром Вучићем и Хашимом Тачијем и објавила да ће наставити рад на новој фази дијалога Београда и Приштине, односно - на „нормализацији односа и помирењу“
  • ФАКТИ: Од овога није слађа ни шећерна болест! Ови тутње као слонови преко дрвеног моста, а праве се као да преко њега прелазе балерине на врховим прстију

        ВИСОКА представница ЕУ Федерика Могерини саопштила је да је данас у разговору с председницима Србије и Косова, Александром Вучићем и Хашимом Тачијем, договорено да се настави рад на новој фази дијалога Београда и Приштине на „нормализацији односа и помирењу“.

        Посао на томе ће се наставити наредних недеља, навела је Могерини и додала да су се Вучић и Тачи договорили да се учине „коначни кораци“ за примену договора о правосуђу који је постигнут у дијалогу уз посредовање ЕУ.

        Два председника су потврдила да ће договор о правосуђу бити у потпуности примењен до 17. октобра, наводи се у саопштењу.

        „На тај дан ће судије, тужиоци и судско особље бити потпуности укључени у косовско правосуђе“, рекла је висока представница и навела да ће „укључивање судског особља омогућити правосуђу да буде спроведено широм Косова и посебно на подручју Митровице“.

        Висока представница ЕУ је навела да поздравља наново изражену преданост два председника том процесу.

        Могерини је рекла да су ЕУ и она лично у потпуности опредељени за перспективу уласка у ЕУ Србије, Косова и целог региона, додавши да је напредак две стране на путу ка ЕУ чврсто везан за напредак у дијалогу.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари