Шојгу извршио инспекцију групе јединица „Восток“ у зони специјалне операције

БИВШИ ДРЖАВНИ ТУЖИЛАЦ УКРАЈИНЕ: ДОБИО САМ НАРЕДБУ ДА НАПУСТИМ БАХМУТ

* Украјинцима у Бахмуту гори под ногама. Руси су под борбом ушли у Ивановское које је на путу Бахмут-Константиновка и у Хромово које се налази на путу Бахмут-Часов Јар. Што значи: сви путеви за одступање се затварају

* Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ прво саслушао рапорт команданта групе, генерал-пуковника Рустама Мурадова и штабних официра о тренутној ситуацији и дејствима трупа. Потом је посетио и једно истурено командно место на јужнодоњецком фронту где је поделио државна признања војницима

________________________________________________________________

          БИВШИ државни  тужилац Украјине Јуриј Луценко објавио је преко интернета да је добио наређење да напусти Бахмут (Артјомовск).

          Открио је да је на том делу фронта протеклих 110 дана био оператор који је на циљеве наводио ударне дронове.

Јуриј Луценко

          Не објашњавајући шта то тачно значи, навео је да је добио „лично наређење“ које је назвао „ситном политичком осветом Зеленског“.

          Украјинцима у Бахмуту, у сваком случају, гори под ногама. Руси су под борбом ушли у Ивановское које је на путу Бахмут-Константиновка и у Хромово које се налази на путу Бахмут-Часов Јар.

          Што значи: сви путеви за одступање се затварају...

          Бахмут се „љуља на ногама“, попут грогираног боксера и сигурно је један од разлога што је руски министар одбране Сергеј Шојгу извршио инспекцију руске групе јединица „Восток“ у зони специјалне операције.

          Шојгу је посетио и једно истурено командно место на јужнодоњецком фронту.

          Саслушао рапорт команданта групе, генерал-пуковника Рустама Мурадова и штабних официра о тренутној ситуацији и дејствима трупа.

Рустам Мурадов и Сергеј Шојгу

          Министарство одбране РФ је навело да се Шојгу захвалио војницима који обављају задатке у зони специјалне војне операције на пожртвованости и херојству. И да им је уручио државна признања - Орден за храброст, Георгиевски крст и Медаљу за храброст.

          Притом је награђенима рекао:

           „Све награде су заслужене. Борите се достојанствено! Предстоји још много посла. Искрено се надам да ћете наставити да верно служите нашој земљи. Срећно! Успеха вам! И, наравно, сви да се живи вратите асвојим кућама!”

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари