Додик због обавеза не иде у Вашингтон на „Молитвени доручак“

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ РС ИГОР РАДОЈИЧИЋ ПРИХВАТИО ПОЗИВ

Игор Радојичић

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик, због раније преузетих обавеза, неће ићи на Молитвени доручак са председником САД Бараком Обамом у Вашингтону, рекао је Срни његов саветник за медије Перо Симић.

       Он је рекао да је председник  Српске примио позив, али да, нажалост,  неће бити у могућности да почетком фебруара оде у Вашингтон  због раније преузетих обавеза.

       Председник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић прихватио је позив да присуствује Молитвеном доручку.

       „Годинама сам имао позиве за долазак на ово традиционално окупљање и већину сам прихватао, па тако и ове године идем поново у Вашингтон у првој седмици фебруара. То је увек прилика не само за присуство овом међународном догађају, већ и за низ билатералних сусрета. Већ у овом моменту ми уговарамо сусрете који се тичу америчког Конгреса или Сената, Стејт дипартмента, Националног савета безбедности и још неке друге пратеће догађаје“, рекао је Радојичић Срни.

       Овогодишњем 61. традиционалном окупљању, које амерички Конгрес организује почетком фебруара присуствоваће више од 3 000 званица из најмање 130 земаља света.

       Молитвени доручак се још од 1953. године одржава у фебруару, а почасни говорници су амерички председник и још један гост чије име остаје изненађење.

       Осим самог Молитвеног доручка у Хотелу „Хилтон“, планиран је и низ састанака страних званичника са конгресменима, тематских скупова и семинара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари