Полиција у Фергусону тешко ранила мушкарца који је у критичном стању

ТВРДИ ДА ЈЕ ДОШЛО ДО РАЗМЕНЕ ВАТРЕ,

АЛИ ЈЕ ЧЕТВОРИЦУ ПОЛИЦАЈАЦА ИПАК СУСПЕНДОВАЛА

  • МНОГО ЛАЖУ: Шеф полиције Сент Луиса Џон Белмар саопштио да је један мушкарац, који је бежао са места инцидента, налетео на четири детектива у цивилу у комбију, да отварао ватру на њих и ударио њихово возило, а да су они узвратили ватру, затим потрчали за њим и поново отворили ватру на осумњиченог који је затим пао

        МУШКАРАЦ који је отворио ватру на полицију током протеста у Фергусону у америчкој држави Мисури, тешко је рањен у унакрсној ватри која је уследила са локалном полицијом, саопштила данас окружна полиција Сент Луиса.

        Упуцани мушкарац је хоспитализован у критичном и нестабилном стању и био је подвргнут хирушкој операцији, потврдио је шеф те полиције Џон Белмар новинарима.

        Белмар је рекао да је један полицајац збринут пошто је задобио посекотине на лицу када је погођен циглом, у близини места где је ненаоружаног црног тинејџера прошле године у Фергусону убио бели полицајац, пренела је агенција Ројтерс.

        Полиција навела да је тешко рањени мушкарац био наоружан украденим пиштољем и да га је полиција јурила.

        Његово име и старост нису саопштени, наводи BBC, али додаје да су четири полицајца суспендована, због инцидента.

        Белмар је навео да „они који су започели пуцњаву нису били демонстранти већ криминалци“.

        AFP наводи да најновија пуцњава уследила након што су две ривалске групе размениле унакрсну паљбу синоћ, у касним вечерњим сатима.

        Један мушкарац који је бежао са места инцидента налетео је на четири детектива у цивилу у комбију, отварао ватру на њих и ударио њихово возило, рекао је Белмар новинарима.

        Полиција је узвратила ватру, а затим потрчала за мушкарцем и поново отворила ватру на осумњиченог који је затим пао, навео је Белмар.

        У Фергусону је синоћ обележена годишњица убиства Мајкла Брауна комеморативним маршом у његову част, који је завршен насилним протестом, пуцњавом и рањавањем две особе, саопштено је раније.

        Неколико минута пошто су се чули пуцњи, фоторепортер агенције Асошиејтед прес видео је мушкарца како непомично лежи потрбушке, обливен крвљу, иза једног ресторана, што је затим потврдио и његов колега новинар.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари