Погледајте како Бошњаци уз песму и пуцање спаљују две заставе Србије

ДОДИК: ПАЉЕЊЕ СРПСКИХ ЗАСТАВА ЈЕ ПРОМОЦИЈА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ И ПОЗИВ НА ТЕРОРИЗАМ

  • Потпаљивачи српских застава певају: „… Буди храбра Босно моја, душман опет зулум спрема. Поручују браћа свима, не дамо те душманима, долазимо са свих страна, да згазимо твог душмана. Учврсти нас, мој Алаху, одани смо Ресуллаху, браћа спремна ко тигрови, Босно моја само зови, сви смо спремни на текбире, да се наша срца смире, уз езане с минарета, долазимо с краја свијета"
  • ДОДИК: Власт Српске већ годинама указује да нема будућности у БиХ, заједници која представља припремни полигон за терористе који делују широм Европе и света и у којој се слободно промовише тероризам. Срби неће да живе у заједници у којој царује радикални ислам, у којој се пале српске заставе уз претње и пуцњаву из пушака
  • ДОДИК: Не угрожава Република Српска европски пут БиХ, како то у јавности заменом теза жели представити политичко Сарајево, већ радикални исламисти и њихове присталице инкорпориране у саму власт и обавештајне службе у БиХ, који покушавају да дестабилизују и БиХ, али и цели регион, па и свет
  • ВУЛИН: Србија очекује да власти БиХ спроведу истрагу и да известе Србију да ли се тај инцидент одиграо на простору БиХ, ко је одговоран и који су даљи кораци према људима који отворено пропагирају мржњу према Србима и Србији. Уколико то не ураде, могу бити потпуно сигурни да ће надлежне службе Србије учинити све да до истине дођемо ми

         НА ИНТЕРНЕТУ се појавио видео-снимак на којем двојица мушкараца пале заставе Србије.

         Исламисти, иза којих је застава са арапским писмом, као и ратна застава Армије РБиХ, маскирани су, те у рукама имају пушке, а у једном моменту чује се и пуцањ.

         Засад се не зна н када је, ни где видео-снимак настао, али се претпоставља да је настао у БиХ. На такав закључак наводи и песма која се чује у позадини.

         Бањалучке "Независне" су објавиле да се ради о песми „Тигрови Босне“ са овом поруком: „У Босни се мирис шири, нигдје љепше земље нема, буди храбра Босно моја, душман опет зулум спрема. Поручују браћа свима, не дамо те душманима, долазимо са свих страна, да згазимо твог душмана".

         Даље следи да је "народ миран" док га секу "душманске сабље". Па додаје: "Учврсти нас, мој Алаху, одани смо Ресуллаху, браћа спремна ко тигрови, Босно моја само зови, сви смо спремни на текбире, да се наша срца смире, уз езане с минарета, долазимо с краја свијета".

         Додик: БиХ је држава опасног живљења и није
         пожељна ни за један народ, поготову за Србе

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је паљење српских застава, промоција "Исламске државе" и позив на тероризам у моменту када се широм Европе догађају терористички напади.
Истакао је да је и то јасан знак да је БиХ држава опасног живљења и да као таква није пожељна ни за један народ, поготову не за Србе.

         Коментаришући видео-снимак на којем двојица маскираних мушкараца у шуми пале заставе Србије, Додик је подсетио да власт Српске већ годинама указује "да нема будућности у БиХ, заједници која представља припремни полигон за терористе који делују широм Европе и света и у којој се слободно промовише тероризам".

         "Срби неће да живе у заједници у којој царује радикални ислам, у којој се пале српске заставе уз претње и пуцњаву из пушака, у којој се везују заставе `Исламске државе` и ратне заставе такозване војске БиХ, а у којој се све то гура под тепих", нагласио је Додик.
Предсједник Српске навео је да је БиХ данас највећи европски извозник бораца у "Исламску државу" по глави становника, оценивши да је то опасност која се у заједници званој БиХ прећуткује, а сва енергија усмерава на нападе на Републику Српску и покушај њене разградње.

         "Не угрожава Република Српска европски пут БиХ, како то у јавности заменом теза жели представити политичко Сарајево, већ радикални исламисти и њихове присталице инкорпориране у саму власт и обавештајне службе у БиХ, који покушавају да дестабилизују и БиХ, али и цели регион, па и свет", истакао је председник Републике Српске.

         Вулин: Србија од Сарајева тражи истрагу о
         паљењу заставе, иначе ће то истражити сама

         СРБИЈА од БиХ очекује хитну истрагу о паљењу српске заставе, или ће то учинити надлежне службе Србије, изјавио је министар техничке владе Александар Вулин.

         Оценивши да је спаљивање српске заставе уз певање терористичких песама "нечувена провокација и увреда", Вулин је поновио да од надлежних у БиХ очекује да спроведу истрагу и да известе Србију да ли се тај инцидент одиграо на простору БиХ, ко је одговоран и који су даљи кораци према људима који "отворено пропагирају мржњу према Србима и Србији".

         "Уколико то не ураде, могу бити потпуно сигурни да ће надлежне службе Србије учинити све да до истине дођемо ми", рекао је Вулин.

         Према његовим речима, Србија неће поново чекати годину дана да се сазна истина о том случају, као што се чека да се сазна или не сазна ко је покушао да убије председника Владе Србије Александра Вучића у Сребреници.

         "Нема потребе да чекамо још годину дана да сазнамо ко је спаљивао српску заставу и претио читавом српском народу", навео је Вулин.

         Наводећи да је мало већих увреда које један народ и земља могу да доживе него што је спаљивање заставе, Вулин је рекао да је српска застава светиња народа и симбол свега за шта су наши преци живели, као и слободе због које Србија живи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари