Жељко Јовановић за себе тврди да је Србин, а подржао све што је о Србији и Србима рекао шеф његове странке Милановић

БИО БРАНИТЕЉ И „САБОРСКИ ЗАСТУПНИК” 1990. „КАДА СЕ СТВАРАЛА СЛОБОДНА ХРВАТСКА”

  • Слажем се с Милановићем, у Србији је на власти зна се ко, етнотрговци који Србе у Хрватској користе само кад им требају за разноразна поткусуривања и њихове дневнополитичке и ускостраначке, никада државничке интересе”
  • Вучићу и Николићу поручио: „О Хрватској и Србима, као и свим грађанима у Хрватској, одлуке се доносе у Загребу, не у Београду или Бриселу”

         МЕЂУ ретким СДП-овцима који су желели да коментаришу снимке разговора председника њихове странке и бившег премијера Зорана Милановића са хрватским ратним ветеранима, нашао се члан те партије Жељко Јовановић, иначе припадник српске мањине, који је подржао свог председника странке.

         “Једини стил, начин говора и комуникације, речник који Клем и његова екипа разумију је онај који је Милановић користио у разговору с њима. Стога, помало су лицемерне насловнице које вриште о некаквој срамоти СДП-а. Ја лично, као Србин у Хрватској, уз то и хрватски бранитељ, саборски заступник 1990. кад се стварала слободна Хрватска, СДП-овац од првог дана, могу се само сложити са садржајем који је Зоран Милановић изговорио на том разговору. Слажем се с Милановићем, у Србији је на власти зна се ко, етнотрговци који Србе у Хрватској користе само кад им требају за разноразна поткусуривања и њихове дневнополитичке и ускостраначке, никада државничке интересе”, рекао је Јовановић за хрватски “Нови лист”.

         “Уосталом, зар смо заборавили како су се понашали, што су чинили и говорили Вучић и екипа 90-их у Хрватској”, каже Јовановић.

         Он је оценио да је “занимљива та најновија љубав ХДЗ-а, Пантовчака, Клема, Вучића и Николића”.

         “Свима њима поручујем: о Хрватској и Србима, као и свим грађанима у Хрватској, одлуке се доносе у Загребу, не у Београду или Бриселу. Стога молим разноразне квази-душебрижнике, од Клема преко Хасанбеговића и Пленковића до Вулина, Шешеља и Вучића, да мене и друге мањине у Хрватској поштеде своје бриге, јер све главобоље које сам у Ријеци и Хрватској имао као припадник националне мањине, имао сам и још увијек имам само због ХДЗ и њихових сателита”, каже Јовановић.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари