Подгорица: Овим нашим молитвеним протестима руководи Витлејемска звезда

НАЛАГАЊЕ БАДЊАКА У 18 ЧАСОВА ИСПРЕД ХРАМА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ

* Професор Богословије Светог Петра Цетињског Драган СТАНИШИЋ: „Ове литије су кренуле из Никшића, када је у оном тмурном дану, по густој магли Свети Василије Острошки дошао у Никшић. Чинило се да се та магла неће разбистрити. Али, ево, видимо, како који дан иде ова литија молитвена, све су лепши дани, све ведрији, све мирнији

___________________________________________________________________________

        ПОДГОРИЦА је – масовним доласком на молебан у Храму Васкрсења Христовог – опет продемонстрирала молитвени отпор режимској намери да озакони пљачку црквене имовине.

        Много више верника је било у литији од Храма до споменика Светом Петру Цетињском и назад.

        Након литије, свештеник Предраг Шћепановић је заблагодарио верном народу широм Црне Горе на истрајној одбрани храмова Божјих.

        Најавио је налагање бадњака пред храмом сутра у 18 часова и пренео молбу протојереја Мирчете Шљиванчанина, надлежног пароха, да се верни моле да у подгоричком насељу Коник никне храм Светог Василија Острошког.

        Потом се хиљадама верника обратио протојереј-ставрофор Драган Станишић, професор Богословије Светог Петра Цетињског који је рекао да Витлејемска звезда сада и руководи и окупљенима.

        „Она ће нас сигурно водити и наредних дана, све дотле док сасвим не заблиста светлост Витлејемске пећине, у ствари - док се сасвим не обнови и не заблиста у правоме сјају који би неки хтели да угасе“, рекао је он.

        И наставио: „Ове литије су кренуле из Никшића, када је у оном тмурном дану, по густој магли Свети Василије Острошки дошао у Никшић. Чинило се да се та магла неће разбистрити. Али, ево, видимо, како који дан иде ова литија молитвена, све су лепши дани, све ведрији, све мирнији… Сада се и читав свет се пита шта је ово у Црној Гори? Претходно се питао какав је то закон који Православну цркву унижава, а све остале вјерске заједнице афирмише?“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари