Поповић: Косово је заувек Србија и око тога нема компромиса

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ: ШОЛЦОВИ ЗАХТЕВИ ТРАЖЕ ПУНО СРПСКО ЈЕДИНСТВО

* Председник Српске народне партије Ненад ПОПОВИЋ: „Потребно нам је јединство свих политичких снага, Цркве, Универзитета и свих оних у јавном животу који представљају нашу нацију у свету. Само јединствени можемо да одбијемо уцене и притиске да се одрекнемо најважнијег дела своје територије, да одбијемо да уведемо санкције Русији,  која је уз нас увек била у најтежим тренуцима, и да не препустимо Републику Српску мешетарењу међународних чиновника“

      * „Права је прилика, и то напомињем на данашњи велики празник Свете Тројице, да се на иницијативу Председника Републике, кроз дискусију у широј јавности, а потом и кроз Резолуцију коју би усвојила Народна скупштина, сви окупимо око истог циља - да нема тог Србина који би за било шта на овом свету, па биле то и европске интеграције, признао лажну државу Косово“

_____________________________________________________

       „НАША највећа снага данас пред свима онима који би да сломе нашу независну државну политику и слободу налази се, као и увек у нашој историји, у нашем јединству", истакао је Ненад Поповић, министар у Влади Србије и председник Српске народне партије. 

       Он је навео да "после отвореног захтева немачког канцелара да морамо признати независност Косова, никада није било потребније национално окупљање и национално јединство".

       "Потребно нам је јединство свих политичких снага, Цркве, Универзитета и свих оних у јавном животу који представљају нашу нацију у свету. Само јединствени можемо да одбијемо уцене и притиске да се одрекнемо најважнијег дела своје територије, да одбијемо да уведемо санкције Русији,  која је уз нас увек била у најтежим тренуцима, и да не препустимо Републику Српску мешетарењу међународних чиновника", истакао је Поповић.

       Он је упозорио да сви они у међународној заједници који рачунају да ће се Србија сломити под овим тешким притисцима, "рачунају као и увек на наше поделе и свађе".

       "Рачунају да ће пронаћи међу Србима оне који ће овакве њихове ултиматуме прихватити, и да ће издати највеће вредности на којима као народ вековима почивамо - слободу и независност", рекао је Поповић.

       "Права је прилика, и то напомињем на данашњи велики празник Свете Тројице, да се на иницијативу Председника Републике, кроз дискусију у широј јавности, а потом и кроз Резолуцију коју би усвојила Народна скупштина, сви окупимо око истог циља - да нема тог Србина који би за било шта на овом свету, па биле то и европске интеграције, признао лажну државу Косово", истакао је Поповић.

       Он је навео да у овом времену међународне хипокризије и дуплих стандарда никада није било важније бити уједињен, храбар, доследан и моралан.

       "Морамо да се покажемо достојним наших великих предака, који су у најтежим тренуцима наше историје, и поред свих својих сукоба и разлика, знали да се уједине и заједно бране народ и права Србије", рекао је Поповић.

       Он је истакао да јединство и чврстина једног народа, да брани само оно што је и свим другим народима признато, позиција која ће сигурно "дати плода".

       "Ми знамо да не можемо да променимо њихову одлуку у вези са Косовом, али можемо нашим јединством да им јасно ставимо до знања да не могу да траже од једног поносног и слободарског народа да се одрекне најважнијег дела своје територије и тиме легализује насиље које је над њим извршено", рекао је Поповић.

       Он је указао да је Србија спремна на компромис са Албанцима по Резолуцији 1244 и Уставу, али да не може бити расправе око тога да ли је Косово Србија.

       "Косово је заувек Србија и око тога нема компромиса", закључио је Поповић.

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари