Американац добио шест месеци затвора због паљења плаката Black Lives Matter

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР ТРАЖИ ЗАБРАНУ ДОЛАСКА НА СТАДИОНЕ СВИХ КОЈИ РАСИЗАМ ПРЕКО ИНТЕРНЕТА

Енрике Тарио

* ФАКТИ: Браво за Амере! Пола године за паљење плаката! Колико ли би тек дали за паљење симбола Демократске партије или заставе САД?! Амере треба охрабривати да наставе овим смером и овом брзином!

___________________________________________________

       СУД Округа Колумбија у Сједињеним Државама осудио је на шест месеци затвора вођу Поносних момака Енрикеа Тарио због учешћа у спаљивању плаката Black Lives Matter.

        „Овај суд мора поштовати право сваког грађанина на мирна окупљања, протесте и изношење мишљења о разним питањима. Међутим, понашање господина Тарио не потврђује ниједну од ових демократских вредности. Уместо тога, поступци господина Тарио су издаја тих вредности “, изјавио је судија Харолд Кушенбери.

       Тарио је претходно признао листу Washington Post да је био међу онима који су 12. децембра запалили плакат украден из једне методистичке цркве.

       Тарио се пред судом покајао, назвавши оно што је учинио „озбиљном грешком“.

       Британски премијер Борис Џонсон на седници парламента најавио да ће затражити забрану посећивања фудбалских утакмица за све који судски буду проглашени кривим за ширење расистичких ставова преко интернету.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари