Бајден затражио од Трампа да утврди ко је извео велики хакерски напад на Америку

УНАПРЕД ОТКРИО ДА ЈЕ СКЛОН ДА ВЕРУЈЕ ДА ИЗА НАПАДА СТОЈИ РУСИЈА

* Нагласио да су хакери украли важне информације „технолошког сектора САД, приватног бизниса и америчких владиних сектора

* Обећао  да ће његова администрација – ако то Трамп не уради – открити ко је одговоран и најавио да ће САД „можда одговорити на исти начин“

_______________________________________________________

       НОВОИЗАБРАНИ председник САД Џо Бајден изјавио је да претпоставља да је за  велики сајбер-напад можда одговорна Русија.

       Оценио је да је то био „пажљиво испланирани и изведени„ напад који је “изненадио америчке власти које за њега нису биле спремне.

       Навео је да су хакери украли важне информације „технолошког сектора САД, приватног бизниса и америчких владиних сектора“.

       Бајден је навео да прелиминарне индикације на које су указали државни секретар Мајк Помпео и министар правде Вилијам Бар указују на то да је Москва "одговорна за сајбер напад.

       Додао је да и он мисли слично.

       Бајден је позвао Трампову администрацију објави ко је одговоран за напад и да предузме ефикасне мере да одговорни буду „изведени пред лице правде“.

       Према његовим речима, „Трампова администрација треба да утврди и званично објави ко је напао Сједињене Државе јер је Трамп још увек задужен за америчку сајбер безбедност.

       Обећао је да ће његова администрација – ако то Трамп не уради – открити ко је одговоран и најавио да ће САД „можда одговорити на исти начин“:

       „Много је могућности о којима нећу сада да говорим“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари