Бајденовом сину Хантеру прети кривично гоњење због „непоштовања Конгреса“

ДВА ПУТА ИГНОРИСАО ПОЗИВ ДА ДОЂЕ НА САСЛУШАЊЕ ПОВОДОМ КОРУПЦИЈЕ У „ПОРОДИЦИ БАЈДЕН“

 

Хантер Бајден

* Главна питања конгресмена тицаће се умешаности Џоа Бајдена у пословне трансакције своје уже и шире породице (син, брата, сестре...) која је широм света трговала његовим именом и утицајем

_____________________________________________________________

       ПРЕДСТАВНИЧКИ (доњи) дом америчког Конгреса спреман је да настави са процедуром подизања oптужнице против Хантера Бајдена, сина председника САД, због непоштовања својих позива да сведочи пред конгресменима о незаконитостима у породичном бизнису.

       Ово је саопштио координатор републиканске већине у Представничком дому конгресмен Том Емер, прецизирајући:

      „Ако Хантер Бајден покуша да избегне нови позив за давање исказа, или направи још један јавни испад у вези са тим, ићи ћемо даље у позивању на одговорност за непоштовање Конгреса САД“.

      Емер је додао да је Хантерово сведочење „кључно за истрагу Представничког дома о могућој корупцији породице Бајден“.

      Два надлежна одбора Представничког дома објавила су претходнуих дана да су спремна да се са Хантером договоре о новом датуму његовог сведочења и да ће га „позвати на одговорност ако поново буде игнорисао позив за давање исказа“.

      Са овим упозорењем су иступили републикански вођа Надзорног одбора Џејмс Комер и његов партијски колега Џим Џордан, који је на челу Одбора за правосуђе.

      Хантер Бајден је претходно два пута игнорисао позиве из Конгреса САД. Али је сада, с обзиром да оптужба за непошзовање Конгреса“ подразумева и могућност кривичног гоњења, његов адвокат Абе Ловел, послао писмо Конгресу у којем је навео да је његов клијент пристао да се појави на Капитолу „ако буде поново позван“.

      Главна питања са којима ће бити суочен тицаће се умешаности Џоа Бајдена у пословне трансакције своје уже и шире породице (син, брата, сестре...) која је широм света трговала његовим именом и утицајем.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари