Демократе унутар Конгреса САД формирају тим који ће контрирати Трампу ако опет буде шеф државе

У ЊЕМУ ЋЕ БИТИ КОНГРЕСМЕНИ, АКТИВИСТИ ГРУПА ЗА ЉУДСКА ПРАВА И ИСТАКНУТИ ЛИБЕРАЛИ

* Демократама наклоњени лист Politico објавио је да ће задатак клуба бити и контрирање Пројекту 2025, који је за Трампа креирала конзервативна Херитиџ фондација

* Посланик-демократа Џаред ХАФМАН: „Морамо бити спремни да се суочимо са повратком Трампа на власт. За супротстављање у реалном времену. Одређене кораке морамо предузимати већ сада“

___________________________________________________________

          ДЕМОКРАТЕ стварају клуб унутар Представничког (доњег) дома Конгреса САД чији задатак ће бити да - у случају повратка Доналда Трампа у Белу кућу - да парира његовим потезима.

          Демократама наклоњени лист Politico објавио је да ће задатак клуба бити и контрирање „Пројекту 2025“, који је за Трампа креирала конзервативна Херитиџ фондација.

          „Пројекат 2025“ је скуп предлога и мера за реформу извршне власти САД за случај победе републиканаца.

          Посланик-демократа Џаред Хафман рекао је Politico: „Морамо бити спремни да се суочимо са повратком Трампа на власт. За супротстављање у реалном времену. Одређене кораке морамо предузимати већ сада“.

          Открио је да демократе желе да њихова група окупи конгресмене, активисте група за људска права и друге истакнуте либерале „ради координације и реаговања на Трампове потезе ако дође на власт“.

          Хафман верује да ће Џо Бајден победити на преседничким изборима, али је нагласио да би „била апсолутна политичка грешка не бити спреман за оно што може доћи“.

          Трамп је 5. јуна победио на завршним предизборима (прајмериз) Републиканске партије у државама Њу Џерси, Њу Мексико и Монтана. А Бајден је победио на предизборима у Новом Мексику, Јужној Дакоти, Њу Џерсију, Монтани и Вашингтону.

          Америчка новинска агенција Bloomberg је објавила да растућој подршка Трампу међу америчким милијардерима на Волстриту.

          Наредни, 60-ти, председнички избори у САД заказани су за 5. новембар 2024. године.

           У августу-септембру би требало да буду одржани партијски конгреси Републиканске и Демократске партије на којима ће бити одређени њихови кандидати за шефа државе.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари