Демократе завршиле 16-часовну политичку канонаду по Трампу, његова одбрана добија својих 16 сати

ПОТОМ ЋЕ УСЛЕДИТИ ПИТАЊА СЕНАТОРА, ПА МОГУЋА САСЛУШАЊА СВЕДОКА И НА КРАЈУ – ГЛАСАЊЕ О ОПОЗИВУ

* Демократе „импичментом уназад“ (Трамп од 20. јануара није шеф државе) желе да га спрече да се 2024-те поново кандидује, а њихов главни тужилац - конгресмен Џејми Раскин – указао је да ће Трамп, ако не буде опозван, можда опет покушати да позове на насиље“

* Посебно су наглашавали да су три полицајца „трагично убијена у нередима 6. јануара“. Прећуткивали су само „ситницу“: да је један полицајац умро од повреда задобијених током сукоба, а да су двојица касније извршила самоубиство

___________________________________________________

       ПОЛИТИЧКИ тужиоци против Доналда Трампа – демократе из Представничког (доњег) дома Конгреса САД – пуних 16 сати су чиниле све што су могле да га означе као подстрекача `јуриша на Капитол` до којег је дошло 6. јануара.

       Демократе траже да Трамп буде уназад опозван због „Подстицања на побуну“. И не крију да им је то важно: да би био онемогућен да се (2024-те) поново кандидује за шефа државе.

       Њихов главни тужилац - конгресмен Џејми Раскин – указао је да ће Трамп, ако не буде опозван, можда опет покушати да позове на насиље“.

       Демократе-тужиоци су, иначе, очекивано своје наступе обогатили снимцима напада демонстраната на полицајце.

       Посебно су наглашавали да су три полицајца „трагично убијена у нередима 6. јануара“.

       Прећуткивали су само „ситницу“: да је један полицајац умро од повреда задобијених током сукоба, а да су двојица касније извршила самоубиство.

       На тас оптужи против Трампа ставили су и тврдњу да је око 40 полицајаца из редова капитолске полиције и око 200 припадника Националне гарде накнадно било позитивно на коронавирус, што је „последица њиховог контакта са гомилом“.

       Трампов одбрана ће током наредна два-три дана- имати својих 16 сати за наступ пред сенаторима који у овом политичком суђењу имају улогу пороте.

       Потом ће обе стране имати прилику да одговарају на питања сенатора. Није искључено ни испитивање сведока.

       Због свега, не зна се када би „порота“ могла да гласа. У сваком случају: за импичмент ће бити потребна двотрећинска већина које демократе у Сенату немају. Међутим, није искључено да ће се против Трампа окренути и неки републиканци.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари