Џонсон предложио двофазно финансирање програма Беле куће – без новца за Украјину

БАЈДЕНОВА ПОРТПАРОЛКА КАРИН ЖАН-ПЈЕР: ТО ЋЕ ИЗАЗВАТИ ХАОС У ЗЕМЉИ

* Бајден тражи да помоћ Украјини и Израелу и улагање у државну границу буду у истом пакету јер рачуна да конгресмени републиканци, који инсистирају на смањивању подршке Украјини, неће гласати против због Израела и границе

________________________________________________________

         СПИКЕР Представничког (доњег) дома Конгреса САД – Мајк Џонсон - представио је нацрт закона којим се обезбеђује двофазно финансирање владиних програма. Али, у обе фазе – без финансијске помоћи Украјини.

         У складу са његовим предлогом закона, до 19. јануара би био финансиран део владиних програма који се односе и на саобраћај, енергетику и војну грађевину.

         До 2. фебруара финансирање би имали остали државни сектори.

         Џонсон је 2. новембра објавио да ће његова Републиканска партија у Представничком дому размотрити финансијски пакет у коме ће бити Украјина и безбедност америчких граница.

         То је био прави шамар Џоу Бајдену. Јер, председник САД је тражио да помоћ Украјини и Израелу и улагање у државну границу буду у истом пакету. Рачунао је да конгресмени републиканци, који инсистирају на смањивању подршке Украјини, неће гласати против због Израела и границе.

         Џонсоново увезивање границе са Украјином – додатни је шамар шефу државе.

         Зато је портпаролка  Беле куће Карин Жан-Пјер рекла да би Џонсонов двофазни закон о владиним програмима „изазвао само хаос“.

          Додала је да републиканци „губе време на неозбиљан предлог који су критиковали чланови обе странке“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари