Карлсон открио да му је Бајденова администрација забранила да интервјуише Путина

ПОЖАЛИО СЕ ДА У САД НИКО НИЈЕ ПОДРЖАО ЊЕГОВО ПРАВО ДА ПРЕДСТАВИ ШТА ПУТИН МИСЛИ О РАТУ У УКРАЈИНИ

Такер Карлсон

* Такер КАРЛСОН посебно нагласио да америчка администрација деценијама агресивно покушава да преузме контролу над свим медијима у САД, а да се већина медијских радника плаши да каже било шта што би могло бити непријатно људима на власти

__________________________________________________________

          СВЕТСКИ познати и утицајни амерички новинар и коментатор – донедавна главна звезда Fox News Такер Карлсон рекао је швајцарском магазину Die Weltwoche да је хтео да интервјуише руског председника Владимира Путина, али су му власти САД то забраниле.

          „Покушао сам да интервјуишем Владимира Путина, али ме је америчка влада зауставила. Размислите о томе“, рекао је швајцарском листу.

          Нагласио је да нико у америчким медијима није подржао његово новинарско право да представи мишљење руског лидера о украјинском сукобу.

          Карлсон је посебно нагласио да америчка администрација деценијама агресивно покушава да преузме контролу над свим медијима у САД, а да се већина медијских радника плаши да каже било шта што би могло бити непријатно људима на власти.

          Поводом Карлсоновог јавног указивања на тоталитарност америчке политичко-медијске сцене, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да му свакодневно стижу десетине захтева од страних медија за интервјуе са Путином, али да западна јавност, „опијена рускомрзилачком пропагандом“, тешко да може да схвати став руског лидера.

          Појаснио је да захтеви (интервју са Путином) долазе и из америчких медија. Изразио је уверење да ће тренутак када ће такав интервју бити потребан свакако доћи.

           Притом је поновио да на Западу ствари тако стоје да је тешко да је неко тамо сада у стању да трезвено сагледа Путинову анализу ситуације, његову визију будућности.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари