Мекгрегор: Бићу изненађен ако Зеленски преживи – може проћи као Троцки

„ВАШИНГТОН И ЊЕГОВИ САВЕЗНИЦИ СХВАТАЈУ ДА ЈЕ УКРАЈИНА ИЗГУБИЛА У СУКОБУ СА РУСИЈОМ“

Даглас Мекгрегор и Такер Карлсон

* Бивши саветник шефа Пентагона Даглас МЕКГРЕГОР: „Америку води глупа администрација. Министарка финансија Џенет Јелен је недавно рекла: „Можемо себи приуштити два рата“. Чујем и изјаве: „Можемо себи приуштити три рата. Увек можемо да заратимо са Кином због Тајвана. Можемо и да започнемо рат са Русијом. Ако треба, можемо да започнемо рат са целим исламским светом“. Све је то лудило! Глупости! На крају ће ти људи завршити на гробљима. Говорим о онима у Вашингтону и Израелу који промовишу сукоб у Гази“

* „И Зеленски и Вашингтон стоје на брдима лажи. Рат је за Украјину изгубљен. Све је готово. Авдејевка ће пасти, ако већ није. Руси планирају да се пробију до Дњепра. Можда ће стићи и до Кијева. Они ће Зеленском рећи да је време да поднесе оставку јер он персонификујете цео сукоб. То значи да ће неко други из Кијева морати да се састане са Русима, потпише споразум о територијалним уступцима које Русија жели и да стави тачку на рат“

___________________________________________________________

         ВАШИНГТОН и његови савезници схватају да је Кијев изгубио у сукобу са Москвом и покушавају да убеде Зеленског да закључи мировни споразум и поднесе оставку. Истовремено, постоји озбиљан ризик да ће Украјинци накнадно одлучити да му се освете, чак и ако он одлучи да напусти земљу, оценио је пуковник америчке војске и бивши саветник шефа Пентагона Даглас Мекгрегор.

         У наставку је нагласио:

         - Америку сада води глупа администрација. Министарка финансија Џенет Јелен је недавно рекла: „Можемо себи приуштити два рата“. Чујем и изјаве: „Можемо себи приуштити три рата. Увек можемо да заратимо са Кином због Тајвана. Можемо и да започнемо рат са Русијом. Ако треба, можемо да започнемо рат са целим исламским светом“. Све је то лудило! Глупости! На крају ће ти људи завршити на гробљима. Говорим о онима у Вашингтону и Израелу који промовишу сукоб у Гази.

         Имајући у виду да се амерички министар одбране Лојд Остин у Кијеву састаоса Зеленским, а да је одмах потом у Кијеву био и бивши британски премијер Дејвид Камерон, сада у својству министра спољних послова, Мекгрегор је прво оценио да Конгрес САД неће Украјини дати оно што Џо Бајден и Остин обећавају, а да Британци Украјини у помоћ могу послати само своје трупе.

         Па упозорио: „Рат је за Украјину изгубљен. Све је готово. Авдејевка ће пасти, ако већ није. Руси планирају да се пробију до Дњепра. Можда ће стићи и до Кијева. Они ће Зеленском рећи да је време да поднесе оставку јер он персонификујете цео сукоб. То значи да ће неко други из Кијева морати да се састане са Русима, потпише споразум о територијалним уступцима које Русија жели и да стави тачку на рат. Мислим да то приватно Зеленском говоре и са Запада јер ми више не можемо да Украјимну подржавамо“.

         Одговарајући на питање – зар се Зеленски неће суочити са претњом од нациста и сопствене војске, са претњом не само свом положају, већ и животу, Мекгрегор је био јасан:

         „Нећу се изненадити ако буде и тако. Зеленски стоји на брду лажи. То је проблем Вашингтона где такође стоје на брду лажи. Они не говоре америчком народу истину ни по једном питању. Украјинци су схватили шта се дешава. Виде присилна регрутовања у војску. Знају колико је њихових људи већ погинуло и желе да то престане.

          - Међутим, за Зеленског није проблем само да удовољи жељи својих сународника да оконча сукоб. Он ће постати мета одмазде. Бићу изненађен ако преживи. Озбиљно сумњам да ће га, чак и ако успе да изађе из земље. Могу му, као Троцком, главу разбити секирицом за лед.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари