Монтгомери: ЕУ жели да балканска питања реши ове године, aли у томе неће успети

БРИСЕЛУ ПОРУЧИО: ПРЕСТАНИТЕ СА ГЛУПИМ „ДИЈАЛОГОМ“ – ПРВО ПРИМЕНИТЕ БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ

Вилијам Монтгомери

* Бивши амбасадор САД у Србији Вилијам МОНТГОМЕРИ: Нико не верује да је чланство (Србије) у ЕУ реалност. Ово сте узроковали пречестим одлагањем процеса

* ФАКТИ: Овај бивши амерички амбасадор – откад је пензионер – поштеније наступа према Србији од званичног Вашингтона. Али, ево и сад лукави: неће да каже да његова земља жели да српско питање реши 2023. и да за то користи и рат у Украјини и вазале у Европској унији. А да се покаје за све што је Србији спремио са Петим октобром – не пада му, наравно, на памет...

_______________________________________________________

          БИВШИ амбасадор САД у Србији Вилијам Монтгомери поручио је данас Европској унији да је једини исправан начин да се настави напред у процесу дијалога Београда и Приштине инсистирање на пуној примени Бриселског споразума пре разматрања наредних корака.

          Монтгомери је то рекао за Танјуг коментаришући недавни дијалог на високом нивоу у Бриселу.

          - Да будем јасан: Нико не верује да је чланство у ЕУ реалност. Ово сте узроковали пречестим одлагањем процеса. Престаните да водите ове глупе дијалоге и примените претходне споразуме. Затим идите корак по корак - рекао је Монтгомери.

          На питање како види развој ситуације и да ли мисли да у скоријој будућности односи две стране могу да се среде, Монтгомери каже да је ЕУ "нажалост жељна да реши" балканска питања ове године, али да сматра да у томе неће успети.

           - Молимо вас да охрабрите ЕУ да чланство у ЕУ користи као једини подстицај. Ово је, у најбољем случају, лицемерно. Нека покажу своје поверење тако што ће брзо отварати и затварати више поглавља - закључио је Монтгомери.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари