New York Post: Наоружавање Украјине подржавало 60 одсто Американаца, сада – 48 одсто

У САД ПРИЗНАЈУ: ВЕЋИ ДЕО СВЕТА НЕ ЖЕЛИ ДА СЕ ЖРТВУЈЕ ЗБОГ АМЕРИЧКОГ КУРСА ПРЕМА УКРАЈИНИ

* Амерички економиста Рајан МЕКМЕКЕЈН: Кључни Бајденов проблем у томе што  се поводом Украјине није обистила ниједна прогноза власти и медија у САД. Показало се да Русија није планирала да заузме пола Европе. Издржала је економске санкције, а тврдило се да неће. Упркос напорима Сједињених Држава и НАТО-а да догађаје у Украјини претворе у трећи светски рат,  остали су чисто регионални сукоб

__________________________________________________________

         АМЕРИКАНЦИ све мање подржавају слање оружја Украјини - објавио је New York Post.

         „Резултати анкете Центра за истраживање односа с јавношћу показали су да је америчка подршка главној улози Сједињених Држава у украјинском сукобу пала са 32 одсто прошле године на само 26 одсто ове године. Само 48 одсто Американаца и даље подржава испоруке оружја САД, у поређењу са 60 одсто раније“, наводи се у анализи њујоршког листа.

         Истовремено, број оних који сматрају да су САД већ довољно урадиле за Украјину порастао је са 7 на 26%.

         New York Post наглашава Џо Бајден није успео да убеди суграђане у потребу подржавања Украјине и оцењује да би то за председника САД могао бити велики неуспех.

         Амерички економиста Рајан МекМекејн сматра да је кључни Бајденов проблем у томе што  се поводом Украјине није обистила ниједна прогноза власти и медија у САД.

         Навео је: „Русија није планирала, иако се то тврдило,  да заузме пола Европе. Издржала је економске санкције, а тврдило се да неће. Упркос притиску Запада, већина светске заједнице је амбивалентна по питању сукоба, који ће се вероватно завршити преговорима. Упркос напорима Сједињених Држава и НАТО-а да догађаје у Украјини претворе у трећи светски рат,  остачи су чисто регионални сукоб“.

         Амерички економиста указује и да већи део света „није заинтересован да се жртвује зарад спровођења америчког курса према Украјини”.

          Посебно је нагласио да многи у свету виде да иза прича Американаца о потреби поштовања националног суверенитета крије „стандардно лицемерје.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари