Пелоси тражи да Трамп одмах и приоритетно буде истеран из Беле куће

ТВРДИ ДА ЈЕ ПОЧИНИО „СУБВЕРЗИВНЕ СТВАРИ“ И ДА ЈЕ НЕСПОСОБАН ДА УПРАВЉА ДРЖАВОМ

* Спикер Представничког дома Ненси ПЕЛОСИ: „Амерички председник је врло опасна особа која не би требало да буде на функцији. Ово је најхитнији приоритет. <...> Ако потпредседник и кабинет не буду деловали, Конгрес ће можда бити спреман да крене путем опозива“ (импичмента)

_______________________________________________________________

       СПИКЕР Представничког (горњег) дома Конгреса САД – демократкиња Ненси Пелоси - позвала је на тренутно смењивање актуелног председника Доналда Трампа са власти у складу са 25. амандманом на амерички устав.

       Према њеном мишљењу, Трамп је починио „субверзивне ствари“ и требало би га уклонити са дужности у складу са амандманом о неспособности шефа државе.

       „Амерички председник је врло опасна особа која не би требало да буде на функцији. Ово је најхитнији приоритет. <...> Ако потпредседник и кабинет не буду деловали, Конгрес ће можда бити спреман да крене путем опозива“ (импичмента).

       У складу са 25. амандманом на Устав САД, ако потпредседник државе (Мајк Пенс) и већи део администрације прогласе актуелног шефа државе за неспособног да влада, Пенс ће аутоматски постати привремени председник.

       Уколико дође до овога, Пенс би за све време разматрања у Конгресу САД питања „Трампове неспособности да влада“ био вршилац дужносдти шефа државе.

       Мало је вероватно да ће до овога доћи. не само зато што је до Бајденове инаугурације остало само 12 дана.      


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари