Републикански лидер Тексаса тражи да протрамповске државе САД створе своју алијансу

АЛЕН ВЕСТ НИЈЕ ОТКРИО ПОДРОБНОСТИ, АЛИ И ИМЕ – „САВЕЗ ДРЖАВА САД“ – ДОСТА ГОВОРИ      

Ален Вест

* Иницијатива подразумева институционализацију  до одређене мере подељености на америчку Америку и глобалистичку Америку, а у `републиканску алијансу` би ушле државе које се држе традиционалних америчких и јудео-хришћанских вредности, а на председничким изборима су већински биле за Доналда Трампа

* Отцепљење Тексаса није реално, али  ће јачање конзервативног крила у САД доћи из Тексаса, што ће унутарамерички раскол додатно појачати

_________________________________________________________________

       РЕЗУЛТАТИ гласања електорског колегијума, који је Џоа Бајдена прогласио за новоизабраног председника САД, још једном су показали да је Америка подељена земља – безмало попола.

       То отвара и питање: како ће глобалисти даље реализовати своје планове са ослањањме на Америку, када ни једна водећа држава Запада не демонстрира такав ниво унутрашње подељености као Сједињене Државе?

       Докле све може отићи, сведочи и то што је лидер Трампове Републиканске партије у Тексасу, Ален Вест, реагујући на одбијање  Врховног суда САД да наложи ревизију резултата председничких избора у Пенсилванији, Џорџији, Мичигену и Висконсију, предложио да се формира „Савез држава САД” у који би ушле оне које су спремне да се придржавају принципа америчког устава и `америчких вредности и традиције`.

       Ово би била алијанса држава које се држе традиционалних америчких и јудео-хришћанских вредности, а на председничким изборима су већински биле за Доналда Трампа.

Ален Вест са Доналдом Трампом

       Мада Вест није открио подробности, овај „Савез држава САД“ не би дирао у територијалну целовитост Сједињених Држава. Бар у почетку.

       Али, институционализовао би до одређене мере подељеност на америчку Америку и глобалистичку Америку.

       Веома је важно што је ову идеју покренуо Тексас, који себе назива Државом Усамљене звезде.

       У тој држави је регионална самосвест можда најразвијенија у Сједињеним Државама.

       Процењује се да у данашњим условима отцепљење Тексаса није реално, али и – да ће јачање конзервативног крила у САД доћи из Тексаса, што ће унутарамерички раскол додатно појачати.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари