Стоун: Жалосно је колико новца САД троше за одбрану од Русије

МОЖДА ЋЕ СНИМИТИ ФИЛМ О РУСИМА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ,  ТРАМПА СМАТРА „ОПАСНИМ ЧОВЕКОМ“

* „Можда не знате, али ЦИА и Пентагон имају своје канцеларије у Холивуду. Имају тамо врло јак утицај. Више од 800 филмова и око 500 телевизијских серија настало је уз узимање у обзир мишљење ЦИА и Пентагона

* Те структуре Русију виде као непријатеља Сједињених Држава. Господин Путин за то зна. Када смо се последњи пут срели, рекао ми је: "Јесте ли спремни да вас мрзе?"

______________________________________________________

       СЛАВНИ амерички филмски режисер – троструки оскаровац Оливер Стоун – изјавио је да је поносан на то што је снимио филм о Владимиру Путину, да не верује женама на власти и да је гласао за Џоа Бајдена јер Доналда Трампа сматра „опасним човеком“.

       Говорећи о својим сусретима и разговорима са руским лидером (ради снимања филма „Интервју са Путином“), рекао је:

       „Био је врло смирен, попут професионалног шахисте. Највише ме ипак импресионирао осећај дужности који он има према руском народу. Путин је прави син Русије. То сам јасно осетио. Као и његов стоицизам пред целим светом“.

       Открио је да понекад дође у ситуацију да Американцима објашњава да не би сада стајали пред њим да није било Руса, али да они то не разумеју:

       „Припадници наше млађе генерације уопште не знају шта је Други светски рат. Њихова интересовања су површна. Говоре својим језиком, тврдим зипи-зупи-запи. А облаче се тако да момка не могу да разликујем од девојке“.

       Упитан да ли је некада помишљао да се кандидује за председника САД, одговорио је:

       „Немате појма колико је то тешко. Морате се одрећи свега јер вам за руковођење САД треба сво вашевреме. Иначе, политика је врло досадна. Потребно је стално комуницирати са свима, долазити на састанке, руковати се. Проналазити новац за изборе. Новац је кључ свега. Држава би требало да финансира изборе, али је систем је због двеста година подмићивања толико корумпиран да се не може спасити. Ако бих пристао да се кандидујем за председника, то би значили да нећу моћи да снимам филмове, да пишем књиге, вда  уживам у свом животу“.

       Стоун признаје да разочаран пријемом на који је филм наишао у САД и указује да је добро примљен у Русији, Француској, Немачкој и Италији. И наглашава:

       „ Филм `Интервју са Путином` је документ који ће постојати вековима“.

       Стоун не крије да му је тај филм покварио односе и са неким колегама:

       „У Сједињеним Државама влада хистерично неповерење према Русији и клеветнички однос према Путину. То је веома жалосно јер би наше земље могле да буду партнери. Жалосно је колико новца САД троше за одбрану од Русије. То је врхунац глупости“.

       Стоун подсећа да је 2012. објавио сам „Неиспричану причу о Сједињеним Државама“ и да је Холивуд био незадовољан. И посебно указује:

       „Можда не знате, али ЦИА и Пентагон имају своје канцеларије у Холивуду. Имају тамо врло јак утицај. Више од 800 филмова и око 500 телевизијских серија настало је уз узимање у обзир мишљење ЦИА и Пентагона. А те структуре Русију виде као непријатеља Сједињених Држава. Господин Путин за то зна. Када смо се последњи пут срели, рекао ми је: "Јесте ли спремни да вас мрзе?".

        Стоун је открио да ће можда снимити филм о Русији у Другом светком рату.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари