Трамп: Имам још један услов за Бајдена – нека докаже да је 80 милиона гласова добио поштено

ЊЕГОВ ИЗБОРНИ ШТАБ СПРЕМА ЖАЛБУ ВРХОВНОМ СУДУ САД ПОВОДОМ ПЕНСИЛВАНИЈЕ

* Прво рекао да ће напустити Белу кућу ако 14. децембра електорски колегијум гласа за Џоа Бајдена, а данас додао: „Може ући у Белу кућу као председник САД само ако докаже да је 80 милиона гласова добио на поштен начин. Да није добијено преварама или незаконито. А он је – с обзиром на масовне изборне преваре у Детроиту, Атланти, Филаделфији и Милвокију – пред великим и нерешивим проблемом

* Правни саветник штаба Трампове изборне кампање Џена Елис посебно нагласила да правосудни органи Пенсилваније крију податке о масовним преварама

_______________________________________________________________

       АДВОКАТИ Доналда Трампа спремају  жалбу Врховном суду САД на пресуду којом је Апелациони суд Пенсилваније одбацио тужбу којом је изборни штаб актуелног председника САД тражио да се део гласачких листића послатих поштом поништи.

       Ово је објавила је правни саветник штаба Трампове изборне кампање Џена Елис.

       Притом је посебно нагласила да правосудни органи Пенсилваније крију податке о масовним преварама.

       Трамп је претходно саопштио да је спреман да напусти Белу кућу ако колегијум електора 14. децембра гласа за демократског кандидата Џоа Бајдена.

       Истовремено је упозорио електоре: да су избори нерегуларни и да ће ако гласају за Бајдена „направити велику грешку“.

       Међутим, данас је томе придодао још један услов:

       „Бајден може ући у Белу кућу као председник САД само ако може да докаже да је 80 милиона гласова добио на поштен начин. Да није добијено преварама или незаконито. А он је – с обзиром на масовне изборне преваре у Детроиту, Атланти, Филаделфији и Милвокију – пред великим и нерешивим проблемом“.

       Твитер је овим Трамповим речима додао своје упозорење: да садрже спорне тврдње о превари на изборима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари