Трамп неће сметати Бајдену да 20. јануара преузме власт, али ће се 2024. опет борити за Белу кућу

НИЈЕ УМЕО ДА СПРЕЧИ ДА ПРЕДСЕДНИК САД БУДЕ ПОКРАДЕН НА ИЗБОРИМА, НИТИ ПЕТЉЕ ДА ПОВЕДЕ „ТРАМПОВЦЕ“

* Трампове присталице су упадом у здање Конгреса САД показале да су биле спремне за америчку верзију „обојене револуције“, али милијардер Трамп није имао петље да им стане на чело. Додуше, можда и би да потпредседник САД, Мајк Пенс, и врхушка Републиканске партије нису претходних дана тихо дигли руке од Трампа и његове борбе

* Трамп 2024-те може имати шансе само ако трампизам опстане и ојача. Он сам, у сваком случају, наредних недеља и месеци неће имати мира, као што ни Бајден са трампизмом неће мирно и лако владати

* Из Демократске партије већ су тражили од  Пенса да Трампа „одстрани од власти“. Телекомпанија CBS објавила је да су и неки чланови Трамповог кабинета „разматрали такву могућност“. Наводно се о томе разговарало и у врху Републиканске партије...

________________________________________________________

       КОНГРЕС Сједињених Држава потврдио је избор Џоа Бајдена за шефа државе.

       Доналд Трамп је тако остао и без последње лрагалне могућности за корекцију изборних резултата у осам америчких савезних држава у којима их је оспоравао, тврдeћи да је Бајден у њима победио захваљујући махинацијама. Тачније: да није победио и да би он (Трамп) освојио нови председнички мандат да није покраден 3. новембра.

       Трампове присталице су упадом у здање конгреса САД  показале да су биле спремне за америчку верзију „обојене револуције“, али милијардер Трамп није имао петље да их поведе.

       Додуше, можда и би да потпредседник САД, Мајк Пенс, и врхушка Републиканске партије нису претходних дана тихо дигли руке од Трампа и његове борбе.

       Четири убијена трамповца, десетине повређених и 50 ухапшених  - подвукли су црту под Трампов први мандат у Белој кући.      Показало се да Доналд Трамп на положају председника Америке није био у стању да обезбеди председничке изборе на којима не би био покраден председник Америке.

       Зато је објавио да ће 20. јануара бити извршен редован пренос власти Бајденовој администрацији.

       Навео је да ће наставити борбу како би осигурао да једино законски гласови (на изборима) буду рачунати:

       „Иако ово представља крај највећег првог мандата неког председника у историји, то је тек почетак наше борбе да начинимо Америку поново великом“.

       Овако је индиректно потврдио да ће се 2024-те поново кандидовати за председника САД.

       Наредних месеци и година мораће, међутим, да се суочи и са разочарењем које је приредио својим присталицама које је позивао да бране његову победу као своју, а онда их оставио на цедилу пред полицијом, обезбеђењем Конгреса САД (упуцало прву жртву), специјалцима ФБИ и припадницима Националне гарде из Вирџиније и Мериленда.

       Важнија од самог Трампа биће судбина трампизма који ће, ако опстане, морати да се разиђе и са Републиканском партијом. Јер, конгресмене републиканац Пол Госар, уз подршку 60 колега, јесте оспорио електорско гласање у Аризони, али је већина и у Представничком дому и у Сенату, у којем су републиканци имали већину, стала на страну Бајдена.

        Исто се догодило и са оспоравањем резултата избора у Пенсилванији (Скот Пери и 89 републиканаца). Трамповци су тада сами одустали од оспоравања Бајденове победе у  Џорџији, Мичигену и Висконсину...

       Трамп 2024-те може имати шансе само ако трампизам опстане и ојача. Он сам, у сваком случају, наредних недеља и месеци неће имати мира, као што ни Бајден са трампизмом неће мирно и лако владати.

       Из Демократске партије већ су тражили од  Пенса да Трампа „одстрани од власти“.

        Телекомпанија CBS објавила је да су и неки чланови Трамповог кабинета „разматрали такву могућност“.

       Наводно се о томе разговарало и у врху Републиканске партије...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари