Трамп у Тексасу: Нови покушај импичмента – највећа и најопакија манипулација

У АЛАМУ РЕКАО ДА БАЈДЕН НЕЋЕ УСПЕТИ ДА УКЛОНИ ЊЕГОВ ЗИД НА ГРАНИЦИ СА МЕКСИКОМ

Доналд Трамп поред свог `зида` у Аламу

* За могућност да буде проглашен неспособним да управља државом, рекао: „Такав сценарио је за мене нулти ризик

* Поводом упада у Конгрес САД указао: Верујемо у поштовање америчке историје и традиције, а не у њихово уништавање. Верујемо у владавину закона, а не у нереде. Ми смо држава закона. Сада је време да земља оздрави“

* „Слобода говора у САД је на удару као никада раније. ИТ гиганти попут Твитера и Фејсбука праве страшну грешку бришући налоге и постове и имају веома лош утицај на наше друштво. Они деле [наше друштво]“

_______________________________________________

       У АЛАМУ – на митингу својих тексашких присталица - Доналд Трамп је рекао да га уопште не брине могућност да буде одстрањен од власти тако што би га потпредседник САД, Мајк Пенс, и већина чланова његовог кабинета, прогласили неспособним да управља државом.

       У Аламу је нагласио: „Такав сценарио је за мене нулти ризик“.

       Нови покушај демократа да га опозову (импичмент) назвао је "највећом и најопакијом манипулацијом".

       У Аламу је поново, у мекој форми, осудио нереде до којих је 6. јануара дошло у Вашингтону за време „Марша за спас Америке“ и упада у Капитол:

       „Верујемо у поштовање америчке историје и традиције, а не у њихово уништавање. Верујемо у владавину закона, а не у нереде. Ми смо држава закона“.

       У овом контексту је посебно указао: „Сада је време да земља оздрави“.

       Како се и могло очекивати, Трамп је у овом наступу упозорио:

       „Слобода говора у САД је на удару као никада раније. ИТ гиганти попут Твитера и Фејсбука праве страшну грешку бришући налоге и постове и имају веома лош утицај на наше друштво. Они деле [наше друштво] и демонстрирају понашање које сам давно предвидео, али на моја упозорења нико није реаговао“.

       Трамп је на митингу рекао и да је уверен да администрација Џоа Бајдена неће моћи да уклони зид на граници са Мексиком који је он подигао:

       „Не можемо допустити да следећа администрација макар и помисли да ту ограду сруши. Мислим да се то неће ни догодити ... Нико је неће ни дирнути. Јер, свуда где смо подигли зид - илегални преласци границе и шверц дроге нагло су опали. Апсолутно су нагло пали. Илегални преласци границе за 80-90 одсто!  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари