Трамп оптужио Pfizer и друге фармацеутске гиганте да су помагали Баједну

БАЈДЕН ПОЗВАО ДЕМОКРАТЕ ДА НОВЧАНИМ ПРИЛОЗИМА ПОМОГНУ ЊЕГОВОМ „ПРЕЛАЗНОМ ТИМУ“

* Џо БАЈДЕН: „Пошто председник Трамп одбија да призна пораз, потребна нам је ваша помоћ. Ако можете, дајте допринос финансирању прелазног тима Бајден-Харис“

* Доналд ТРАМП: „Велике фармацеутске компаније водиле су против мене негативну рекламну кампању вредну милионе долара. Намерно нсиу објављивале да су успешно тестирале вакцину против коронавируса. Упркос томе сам победио. Добио сам безмало 74 милиона гласова иако су велике фармацеутске компаније биле против мене и (Мајка) Пенса, иако су медији били против нас, иако што су велике технолошке компаније против нас

_________________________________________________________

       ВИШЕ него незадовољан тиме што Доналд Трамп одбија да га призна за новоизабраног председника САД, па државна Управа за опште послове нема право да из буџета финансира његове припреме за формирање нове администрације, Џо Бајден је позвао оне који су гласали за њега и Камалу Харис да новчано обезбеде функционисање њихове „прелазну владу“ мимо државе.

       Позвао их је добровољним прилозима надоканде ускраћено државно финансирање њиховог „прелазног тима“:

       „Пошто председник Трамп одбија да призна пораз, потребна нам је ваша помоћ. Ако можете, дајте допринос финансирању прелазног тима Бајден-Харис“.

       Трамп ни после овога није устукнуо. Напротив.

       Оптужио је америчке фармацеутске компаније да су намерно отезале са објављивањем да су успешно завршиле испитивања вакцине против коронавируса да би помогле Бајдену да победи.

       Додатно је указао: „Велике фармацеутске компаније водиле су против мене негативну рекламну кампању вредну милионе долара. Упркос томе сам победио. То ће се убрзо сазнати. Добио сам безмало 74 милиона гласова иако су велике фармацеутске компаније биле против мене и (Мајка) Пенса, иако су медији били против нас, иако што су велике технолошке компаније против нас“.

       Нагласио је да фармацеутске компаније, посебно Pfizer, не воле његову политику снижавања цена лекова, па су и због тога одлагале  објављивање позитивних резултата испитивања вакцине против коронавируса.

       Мање од недељу дана након избора, 9. новембра, Bionteh и Pfizer су објавили да су успешно завршили клиничко испитивање фазе своје вакцине BHT162б2 против коронавируса.

       У Сједињеним Државама се досад  више од 11,5 милиона људи инфицирало коронавирусом, а умрло је преко 250 хиљада људи.

       САД су светски лидер по оба показатеља.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари