Трамп подноси тужбе поводом избора у Висконсину и Пенсилванији

ТВРДИ ДА ЈЕ ЊЕГОВ ИЗБОРНИ ШТАБ ПРОНАШАО ВЕЛИКИ БРОЈ ОНИХ КОЈИ СУ „ИЛЕГАЛНО ГЛАСАЛИ“

* Тражио је поновно бројање гласова у два изборна округа Висконсина – у Милвокију и Дејну. У њима је Бајден добио енормно велики број гласова

_____________________________________________________________________

       АДВОКАТИ изборног штаба америчког председника Доналда Трампа поднеће тужбу на суду у Висконсину, јер је тамо пронађен велики број гласача који су „илегално гласали“.

       Ово је Трамп написао на свом Твитеру-налогу.

       „Пребројавање гласова у Висконсину није у функцији проналажења грешака у бројању гласова, већ у проналажењу људи који су гласали нелегално. Тужба ће бити поднета након завршетка поновног бројања гласова у понедељак или уторак. Пронашли смо пуно илегалних гласова“, написао је.

       Трамп се пожалио на „преваре и безакоње“ и рекао да ће судским путем оспорити резултате председничких избора и у Пенсилванији.

       Објаснио је да је број гласова и гласачких листића које оспорава у Пенсилванији далеко већи од 81.000, колико је изборна комисија те државе објавила да је Бајден добио више од њега.

       Трампов изборни штаб је тражио поновно бројање гласова у два изборна округа Висконсина – у Милвокију и Дејну. У њима је Бајден добио енормно велики број гласова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари