Трамп: Припремам своју велику и главну изборну тужбу – доказаћу превару

ОЦЕНИО ДА СУ ИЗБОРИ ОДРЖАНИ 3. НОВЕМБРА БИЛИ НАЈПРЉАВИЈИ У ИСТОРИЈИ САД

* Поводом свог одобрења да почне процедура предаје власти Џоу Бајдену рекао: «Какве везе има то што GSA нешто процедурално ради са демократама са нашим изборним судским процесима?!“

____________________________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп је објавио да са својим изборним штабом припрема нову тужбу којом ће доказати да се на председничким изборима одржаним 3. новембра масовно манипулисало гласањем и гласовима у корист његовог ривала Џоа Бајдена.

       Тако је коментарисао анкету према којој је 79 одсто његових присталица уверено у крађу гласова.

       „Имају 100 одсто право, али боримо се веома жестоко. Наша главна тужба, која ћеврло детаљно открити преваре са гласачким листићима и још много тога, ускоро ће бити поднета“, нагласио је Трамп.

       Трамп је објаснио због чега је дозволио својој администрацији да започне процес предаје власти Бајдену:

       „Покретање процедуре предаје власти (Бајдену) уопште не значи да резултати избора дефинитивно утврђени и да их признајем. Управа за опште послове (GSA) одлично је одрадила свој посао, али не одређује GSA ко ће бити наредни председник САД.

       Према закону о преносу власти из 1963-ће, процес предаје власти новом шефу државе и његовој администрацији почиње када GSA, која брине и о зградама у којима су главне институције САД, призна кандидата који је добио највише гласова за победника.

       Зато је Трамп додатно рекао:

       «Какве везе има то што GSA нешто процедурално ради са демократама са нашим изборним судским процесима?! Ти избори ће остати упамћени као најкорумпиранији у историји америчке политике! Ми се у тим судским процесима крећемо пуном брзином“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари