Трамп: Русија се враћа у Авганистан, можда ће и САД морати

„СТВОРИО САМ НАЈМОЋНИЈУ И НАЈБРОЈНИЈУ ВОЈСКУ У ИСТОРИЈИ САД, А САДА ЈЕ – СВЕ ИСПАРИЛО“

* Оценио: „Стање у Авганистану је највеће војно понижење у историји САД. Имамо страшну неспособност националног лидера какву још ниједна земља није видела. Никада не повлачите  прво трупе! Трупе одлазе последње!“

_________________________________________________________

       РУСИЈА се враћа у Авганистан, Сједињене Државе ће такође морати да се врате, рекао је бивши шеф америчке државе Доналд Трамп.

       Он је распад СССР повезао са Авганистаном:

       „Они су банкротирали јер су потрошили много година и новца а нису однели победу у Авганистану. Чуо сам да се сада враћају. САД ћеморати да се врате када дође прави тренутак“.

       Додао је да ће Американци можда бити „приморани да уђу јер је човек који води Сједињене Државе донео страшну одлуку да повуче целу моћну војску САД. Можда нећемо, али можда и хоћемо. Ако нисте спремни за улазак, никада више нећете видети тих 45 хиљада људи“.

       Трамп је поновио да је током свог председниковања Сједињеним Државама створио „најјачу и најбројнију војску у историји", али да сада "види да је све то испарило и предато непријатељу".

       Посебно је нагласио да је „Бајденово осредње повлачење из Авганистана  најјаснија манифестација неспособности“.

       Поновио је да је Бајденова администрација оставила 83 милијарде долара опреме, војних база и скупу зграду амбасаде у Кабулу.

       И додао: „Бајден је отишао на одмор, док је Авганистан ишао у пакао. Стање у Авганистану је највеће војно понижење у историји САД. Имамо страшну неспособност националног лидера какву још ниједна земља није видела“.

       Трампов закључак је: „Никада не повлачите  прво трупе! Трупе одлазе последње!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари