Трамп: Судије Врховног суда САД су се препале – како лоше за нашу земљу!

ПОНОВО ОШТРО КРИТИКОВАО ГЛАСАЊЕ ПРЕКО ПОШТЕ, А ОДЛУКУ ВС НАЗВАО - АПСУРДНОМ

* Актуелни председник САД оптужио чланове своје (Републиканске) странке који су на власти у различитим државама да „дозвољавају демократама да отворено варају, покушавајући да украду резултате избора које је он [Трамп] «добио са великом разликом“

________________________________________________________________

       СУДИЈЕ Врховног суда САД су се уплашиле и нису се усудиле да одлуче о тужби Тексас којом је тражено преиспитивање резултата председничких избора одржаних 3. новембра – написао је Доналд Трамп на свом Твитер-налогу.

       Одлуку највишег суда у земљи да одбаци тужбу на основу тога што Тексас није правно поткрепио свој интерес за то како се одржавају избори у другим државама, актуелни амерички лидер назвао је апсурдном:

       «Судије су се напросто препале и нису желеле да донесу одлуку о меритуму случаја. Како лоше за нашу земљу!».

       Трамп је истовремено оптужио чланове своје странке који су на власти у различитим државама да „дозвољавају демократама да отворено варају, покушавајући да украду резултате избора које је он [Трамп] «добио са великом разликом“.

       Председник САД је поново оштро критиковао гласање путем поште.

       У минули петак је амерички Врховни суд одбацио тужбу државног тужиоца Тексаса Кена Пакстона, коју је подржао и Трамп, са захтевом да поништи изборне резултате у Џорџији (16 места у електорском колегијуму који ће изабрати председника САД), Мичигену (16), Пенсилванији (20) и Висконсину (10).

       Радило се о покушају оспоравања више од 60 места у електорском колегијуму, што би (да је прошло) довело у питање Бајденову победу.

       Осим Трампа, тужбу Тексаса подржало је још 17 америчких држава у којима власт држе републиканци.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари