Трамп тражи оставку гувернера Џорџије због избора, Бајден повремено није свестан да је изабран за шефа државе

РЕПУБЛИКАНЦА БРАЈАНА КЕМПА ОПТУЖИО ДА СКРИВА БАЈДЕНОВ ПОРАЗ У ТОЈ „КОЛЕБЉИВОЈ ДРЖАВИ“

Брајан Кемп и Доналд Трамп

* Џо Бајден из свог родног града позвао Американце да се масовно вакцинишу и притом изговорио и ово: „Ја сам се већ вакцинисао – да бих утицао да се повећа поверење нашег друштва према вакцини против коронавируса. И новоизабрани председник САД, Камала Харис, учинила је то исто из истог разлога“

_____________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп позвао је гувернера Џорџије Брајана Кемпа да поднесе оставку због резултата председничких избора у тој америчкој савезној држави.

         „Из Атланте је у току пренос саслушања о поништавању [резултата] избора. <...>. Брајан Кемп би требало да поднесе оставку. Он је опструкциониста који одбија да призна да смо победили у Џорџији. А победили смо и у другим колебљивим државама“, написао је Трамп на свом Твитер-налогу.

         Кемп је републиканац, који је фактички све учинио да у својој држави обезбеди победу кандидату демократа за председника САД Џоу Бајдену, и Трамп га примарно прозива по том основу.

         Гувернер Џорџије је, примера ради, уредбама уочи самих избора омогућио масовно гласање без показивања било каквог личног документа, као и гласање преко поште без провере да ли је гласачки листић заиста потписао онај на чије име гласи.

         Трамп и његов изборни штаб тврде да је омогућило да активисти Демократске партије попуњавају листиће умрлих и оних чије гласове су купили.

         У Џорџији је на више бирачких места било више попуњених гласачких листића него бирача, а и нађене су хиљаде бачених литића и – сви су били за Трампа.

         Трамп је више пута изјављивао да је Бајден изгубио председничке изборе.

         Демократе тврде да он неће напустити Белу кућу 20. јануара када би требало да буде обављена председничка инаугурација Бајдена.

         Додатну интригу у целу ситуацију уноси и ментално стање самог Бајдена.

       Он је у свом родном граду - Вилмингтону у држави Делавер – фактички рекао да он није новоизабрани шеф државе.

       Говорећи о вакцинацији са позивом Американцима да се масовно вакцинишу, изговорио је и ово:

       „Ја сам се већ вакцинисао – да бих утицао да се повећа поверење нашег друштва према вакцини против коронавируса. И новоизабрани председник САД, Камала Харис, учинила је то исто из истог разлога“.

       Бајден је наставио да говори, потпуно несвестан шта је стварно рекао.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари