Трамп за учешће у изборној завери против себе оптужио и ФБИ и Министарство правде САД

НА ЧЕЛУ ОБЕ ДРЖАВНЕ СТРУКТУРЕ СУ ЉУДИ КОЈЕ ЈЕ ОН ОДАБРАО И `ПРОГУРАО`    

* Тужни Трамп – који се ни до данас није досетио да је као председник САД требало да нареди ФБИ и министру правде, који је истовремено и државни тужилац, да истраже изборне преваре – само је пасивно рекао: „ФБИ ради добар посао, али не делује у ситуацији када су амерички избори најважнија ствар. Где су? Не видим ништа, већ прелазе код следећег председника

* У међувремену објављено да је поновно пребројавање гласова у два округа у држави Висконсин – потврдило да је победник Бајден. Реч је о окрузима Милвоки и Дејн, а Трамп је то пребројавање платио три милиона долара

* ФАКТИ: Трамп je на овај начин индиректно признао да није – не само поводом избора - знао шта поводом избора раде ФБИ и Министарство правде. Да генерално није имао увид шта раде те државне структуре и да четири године није умео да њима руководи. Такође: да још није схватио да суперефикасни и суперпоштени ФБИ постоји само у холивудској филмованој пропаганди

________________________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп је поново оценио да су демократе и дубока држава против њега фалсификовале председничке изборе одржане 3. новембра. Али, по први пут је изговорио и оптужбу: да је у томе учествовала и држава којој је он на челу!

       Рекао да су у изборне преваре у корист Џоа Бајдена били умешани и ФБИ и Министарство правде САД. Дакле: државне институције којима је он одабрао и поставио руководиоце!

       Рекао је у интервјуу Fox News: „Избори су - тотална превара. Не знам како су се држали ФБИ и Министарство правде. Не знам, можда су умешани“.

       Трамп je на овај начин индиректно признао да није знао шта поводом избора раде ФБИ и Министарство правде. Да генерално није имао увид шта раде те државне структуре и да четири године није умео да њима руководи.

        Зато је са горчином, за коју у доброј мери може да криви самог себе, у истом интервјуу изговорио:

       „Цео свет посматра (ово што се код нас догађа) и нико не може да верује шта се догодило. Јер, председнички избори су намештени. Од моје велике победе у изборној ноћи, ситуација се претворила у мали губитак“.

       Тужни Трамп – који се ни до данас није досетио да је као председник САД требало да нареди ФБИ и министру правде, који је истовремено и државни тужилац, да истраже изборне преваре – само је пасивно рекао:

       „ФБИ ради добар посао, али не делује у ситуацији када су амерички избори најважнија ствар. Где су? Не видим ништа, већ прелазе код следећег председника“.

Шеф ФБИ Кристофер Реј (десно)

       Као какав Калимеро још је додао:

       „Упркос свим преварама, нико ми није пришао и рекао да ФБИ проучава ситуацију“.

       А да он нареди ФБИ да „проучи ситуацију“ са изборним фалсификатима – председник САД се није ни сетио ни одважио.

       С обзиром на све, није никакво чудо што је објављено да је поновно пребројавање гласова у два округа у држави Висконсин – потврдило да је победник Бајден.

       Реч је о окрузима Милвоки и Дејн, а Трамп је то пребројавање платио три милиона долара.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари