Трампа ће – да би га одсекли од Беле куће – третирати као Јужњака пораженог у грађанском рату у 19. веку

УПРАВО СУ МУ СПРЕМИЛИ ЈОШ ЈЕДНУ „МИНУ“: ДА ЊЕГОВО ИМЕ НЕ СТАВЕ НА ГЛАСАЧКЕ ЛИСТИЋЕ

* Демократе и дубока држава обрисали су прашину са 14-ог амандмана на Устав САД из друге половине 19. века која је забрањивала свима који су ратовали на страни Југа, или имали било какву функцију з његовим структурама власти, да се на пушкомет приближе било ком нивоу власти у САД. Лишавала их је чак и права се се кандидују на изборима

* За његово активирање им је потребно да упад Трампових присталица 6. јануара 2021-ве у здање Конгреса САД – у судском процесу који ће уследити – прогласе за побуну против САД, а Трампа осуде бар као подстрекача на ту „побуну“

* Трамп је оценио да Џо Бајден умире и да неће моћи да учествује на председничким изборима 2024. године. Нагласио је да Москва не би покренула специјалну операцију у Украјини да у Сједињеним Државама 2020-те није дошло до „намештања избора“ на његову штету

________________________________________________________

         АМЕРИЧКА Демократска партија и „дубока држава“ не престају да смишљају како да Доналда Трампа спрече да учествује на председничким изборима који ће бити одржани у првој половини новембра 2024-те.

         Управо су „обрисали прашину“ са 14-ог амандмана на Устав САД из друге половине 19. века који је забрањивао свима који су ратовали на страни Југа, или имали било какву функцију у његовим структурама власти, да се на пушкомет приближе било ком нивоу власти у САД. Лишавао их је чак и права се се кандидују на изборима.

         А обрисали су је да би Трампа лишили могућности да се поново кандидује за шефа државе. За то им је потребно да упад Трампових присталица 6. јануара 2021-ве у здање Конгреса САД – у судском процесу који ће уследити – прогласе за побуну против САД, а Трампа осуде као подстрекача на ту „побуну“.

         Тачним су се показале претпоставке да ће Демократска партија – ако јој трик са 14-им амандманом не прође - „смислити нешто друго“.

         Лансирана је идеја да неке од држава у којима демократе држе власт напросто не ставе Трампово име на гласачке листиће за наредне председничке изборе!

         Рковођење изборима на територији сваке државе у саставу САД у надлежности је њихових државних секретара. Ако до овога дође – Трампу ће преостати да се жали Врховном суду САД. Али, вероватно из позиције кандидата који је изгубио изборе јер изостајање гласова из целе једне државе не би могао ничим да надокнади.

         У суштини, оба сценарија директно воде у унутрашњу дестабилизацију САД.

         Трамп је, иначе, оценио да Москва не би покренула специјалну операцију у Украјини да у Сједињеним Државама 2020-те није дошло до „намештања избора“ у корист демократе Џоа Бајдена:

         - Руске власти никада не би покренуле операцију у Украјини да избори у Сједињеним Државама нису намештени. Да сам ја остао председник, сада би били живи милиони људи који су у Украјини погинули. Док сам био председник САД, одржавао сам блиски контакт са руским председником Владимиром Путином и кинеским председником Си Ђинпингом, иако ми они нису били блиски.

         Трамп је посебно нагласио да Бајден умире и да неће моћи да учествује на председничким изборима 2024. године.

         Указао је да Бајден није у стању да предводи америчку владу, већ да то уместо тога ради његово окружење.

          Бајдена јер оптужио да је украо 20 пута више кутија са поверљивим државним документима, него што је  пронађено у Трамповој резиденцији у Мар-а-Лагу на Флориди.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари