Путин кандидат за председника државе

ЈЕДНОГЛАСНА ОДЛУКА КОНГРЕСА

ВЛАДАЈУЋЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ РУСИЈЕ

  • Одмах после гласања (добио је 614 од могућих 614 гласова), Путин је најавио осетно веће порезе на раскош, некретнине и потршњу „изнад нормале“

            * Русија ће форсирати развој Источног Сибира и свог Далеког Истока

            РУСКА владајућа партија Јединствена Русија кандидовала је свог лидера - Владимира Владимировича Путина - за председника државе.

            За Путинову кандидатуру, која му широм отвара врата трећег председничког мандата у маеру 2012. године, гласало је 614 од 614 учесника конгреса јединствене Русије са правом гласа.

            Иницијативу да ЈР поново кандидује свог лидера дао је, да подсетимо, 24. септембра аутуелни шеф руске државе Дмитриј Медведев.

            Захваљујући се конгресу на подршци, Путин је рекао да Русија мора напустити садашњу јединствену стопу пореза на укупан приход грађана (13 одсто).

            „Порези за обичног грађанина моју бити лаки, као и за високотехнолошке фирме у развоју и средине које улажу у нова радна места. Зато на раскош и потрпшњу „изнад нормале“ треба да се плаћају осетно већи порези. Потребан нам је принцип правичности у пореском систему. Они који шире и развијају бизнис морају добити државне подстицаје и гаранције“, нагласио је Путин.

            Руски лидер је у првом делу конгреса ЈР најавио веће порезе на потрошњу, некретнине, имовину и сировински сектор привреде. А у предвечерје парламентарних избора је најавио:

            „Морамо се позабавити убрзавањем развоја Источног Сибира и Далеког Истока. Треба размислити о формирању државне корпорације која би се тиме бавила или барем моћног акционарског друштва са стопроцентним државним капиталом чији би то био једини задатак.“

            Коментаришући Путинову кандидатуру, члан највишег руководства ЈР, Олег Морозов, оценио је: „То што је Владимир Владимирович поново пристао да преузме одговорност за државу - то само говори о његовим грађанским и личним мушким квалитетима. Пред њим није пут посут ружама, већ тежак посао, понекад и незахвалан. Међутим, Путин је прошао сурову политичку школу какву ни један од председничких противкандидата нема иза себе“.

            На конгресу је говорио и Медведев који је најавио – уколико ЈР  буде победник децембарских парламентарних избора - «велике политичке пројекте». Једна од идеја, како је рекао, биће и функционисање „велике, проширене владе“ јер ће министри бити обавезни да се консултују са лидерима политичких партија, федералних јединица, градова, научних установа и организацијама цивилног друштва.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари